Skip to content

У Дніпрі зірвався суд щодо «ворів у законі» «Умки» і «Лаши Свана» (Відео)

Сьогодні, 1 грудня, у Бабушкінському районному суді м. Дніпра повинні були судити відомих у кримінальному світі «злодіїв у законі» Сергія Олійника («Умка») та Лашу Джачвліані («Лаша Сван»), яких затримали 27 грудня 2022 року у Києві. Вони обвинувачуються у вчиненні злочину, передбаченому ч. 1 ст. 255-2 (Організація, сприяння у проведенні або участь у злочинному зібранні (сходці) Кримінального кодексу України.

Проте засідання не відбулося через те, що один з фігурантів справи – «Лаша Сван» – захворів. Принаймні, так пояснили його відсутність адвокати.

Зірвався суд щодо «Умки» і «Лаши Свана» - Наше Місто

Проте вже зрозуміло, що ця справа буде дуже скандальною. Перед тим, як оголосити перерву у засіданні, суддя Лариса Татарчук заборонила присутнім журналістам знімати всіх учасників процесу, крім неї. А «друзі», які прийшли підтримати присутніх, грубо вели себе з журналістами.

Відомо, що «вори в законі» «Умка» – коронований у 2014 році, а «Лаша Сван» – у 1995 році. Вони здобули свої «звання» від топ-представників російського кримінального світу. Крім того, «Умку» пов’язують з дніпровським авторитетом Олександром «Наріком» Петровський, з яким підсудний має спільний бізнес.

По непідтвердженій інформації, саме Нарік, прагнучи зробити політичну кар’єру в Дніпрі і одночасно контролювати кримінальне середовище, став ініціатором того, що його сподвижник «Умка» в 11 лютого 2014 року був коронований і поставлений у регіон. І пройшла ця процедура в одному з ресторанів готелю Four Seasons Hotel Lion Palace у місті Санкт-Петербург.

До речі, за наявною інформацією, Олійник зблизився з молодим тоді Петровським ще на початку 90-х. На той час останній входив до орбіти Валерія Кондратьєва («Гастелло») та Богдана Гулямова. Саме про цю компанію співає у своїй пісні «Днєпра-пєтровская братва» російський музикант Медяник.

Фото: Валерій Кравченко.

Категорія: Відео, Кримінал, Новини Дніпра

Позначки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: