Skip to content

У Дніпрі на озері Курячому взяли проби води на забруднення: що виявила перевірка

У Дніпрі на озері Курячому взяли проби води на забруднення: що виявила перевірка - Наше Місто

Сьогодні в рамках інспектування було перевірено озеро Куряче у Дніпрі. Там взяли проби води разом зі студентами та перевірили стоки. Перевірка проводиться через звернення місцевих жителів – вони зауважують, що в озері з’являється хімічна піна, – пише «Наше Місто» з посиланням на прес-службу міськради.

За участю чергового по місту Ярослава Крисько, заступника директора – начальника управління охорони навколишнього середовища департаменту екологічної політики ДМР, на озері Курячому буде проведено інспектування стоків. Це спільна робота в рамках меморандумів, підписаних з ДСНС, Водною поліцією Дніпровської області та НТУ “Дніпровська політехніка”.

Фахівці Департаменту екологічної політики та студенти університету відібрали проби води. За допомогою спектрофотометра, який було надано місту завдяки Програмі розвитку ООН (ПРООН) в Україні в рамках Програми із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки Уряду Швеції, було проведено експрес-аналіз.

У Дніпрі на озері Курячому взяли проби води на забруднення: що виявила перевірка

Ярослав Крисько повідомляє, що мешканці міста висловили занепокоєння стосовно того, що зі зливового колектора стікають невідомі речовини до озера Курячого, що призводить до утворення пінистого розчину на поверхні води.

«Згідно експрес-тестів, проведених сьогодні, показники без перевищень, тобто всі в межах норми, окрім показника PH, який в нас показав перевищення, що свідчить взагалі про високу лужність стічних вод. Це шкодить, зокрема, живим організмам, які знаходяться у природній водойм», – прокоментував він.

Студенти сьогодні відпрацьовують методики відбору та аналізу проб води, підбір реагентів для проведення досліджень.

Павло Ломазов, аспірант кафедри екології та захисту навколишнього середовища НТУ «Дніпровська політехніка», повідомив, що департамент екологічної політики пропонує приєднатися до відбору проб та провести аналізи на різні хімічні реагенти. Декілька проб буде взято й доставлено до навчальної лабораторії на базі кафедри.

«Разом зі студентами проведемо декілька досліджень, надамо результати, до того ж проведемо навчання для студентів. По-перше, це будуть кольорові тести. Потім ми хочемо дослідити кількість розчиненого кисню у водойм, загальну жорсткість та інші. Результати будуть протягом дня», – зауважив Павло Ломазов.

Органом нагляду, Державна екологічна інспекція, тиждень тому провів виїзне комісійне обстеження. Про результати дослідження та відповідне управлінське рішення згідно з чинним законодавством України Департамент буде повідомлено згодом.

«Також ми маємо з вами змогу спостерігати неодноразове засмічення берегової лінії озера Куряча побутовим сміттям. Тобто це як і збоку шосе, так і зі сторони прилеглих вулиць біля водойми. У черговий раз нагадуємо мешканцям міста про те, що необхідно належним чином берегти нашу природу і взагалі тримати в чистоті наше місто, оскільки це наш спільний дім», – підкреслив черговий по місту.

Фото: прес-служба міськради.

Нагадаємо, раніше ми писали: Свідки танення льодовиків: які таємниці зберігають озера Березанівки у Дніпрі.

Категорія: Влада, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: