Skip to content

ЕКСКЛЮЗИВ У Дніпрі з’явиться перший в Україні музей історії анестезіології та інтенсивної терапії

Дніпропетровська наукова школа анестезіологів заснована ще в 1970-х. Сьогодні вона відома далеко за межами нашої країни. Саме в Дніпрі планується відкрити перший в Україні музей історії анестезіології та інтенсивної терапії. Про це повідомляє «Наше місто».

Одна з родоначальників Дніпропетровської наукової школи анестезіологів – легендарна вчена-медик, член-кореспондентка НАН України Людмила Новицька-Усенко. Нагадаємо, що Людмила Василівна в 1981-1996 була ректором Дніпропетровської медичної академії, а згодом Дніпровського державного медичного університету. Новий музей передбачається відкрити в стінах одного з корпусів медуніверситету.

Приміщення під майбутній музей виділено, вже є перші експонати.

  – Нашу наукову школу анестезіологів засновано 1973 року і навіть раніше, – розповідає Людмила Новицька-Усенко. – Музей історії анестезіології та інтенсивної терапії, який відкриється в університеті, стане першим в Україні. Відкрити його швидко не вийде – не той зараз час. Умовна дата – ювілей кафедри анестезіології та інтенсивної терапії, який буде наприкінці жовтня 2025 року.

Музейні експонати розкажуть історію галузі, починаючи з маскового наркозу до сучасних методів анестезії.

Раніше ми писали про те, що у історичному музеї Дніпра відкрилась унікальна виставка.

Фото автора

Категорія: Новини Дніпра, Новини здоров'я Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Унікальний Дніпро

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: