Skip to content

ЕКСКЛЮЗИВ Продовження скандалу з Дніпровської академії музики: грошей не вистачає, але заклад не закриють

30 квітня у Дніпропетровській обласній раді відбулося засідання постійної комісії з питань культури та духовності. На ній обговорювались питання, яке стосувались скандалу з Дніпровською академією музики.  Журналістка «Нашого міста» побувала на цьому засіданні.

Спочатку ректор академії Юрій Новіков нагадав про ситуацію, яка склалася. На 2024 рік у обласний бюджет були закладені такі самі кошти, як і на 2023-й, через що виникла нестача приблизно у 8 мільйонів гривень.

-Нам обіцяли зробити перерахунки за підсумками першого кварталу, але цього так і не сталося, – розповів Юрій Новіков. – Для того, щоб заплатити працівникам академії музики зарплату за квітень, я пішов на певні порушення. Але що робити далі  – невідомо. Ми заздалегідь надавали всі розрахунки щодо фонду зарплати. Зменшити його неможна. Та й навіщо це робити? Викладачі добре працюють, мають певні здобутки. Тож мають отримувати гідну оплату своєї праці.

Зі свого боку, Наталя Першина, начальник управління культури, національностей і релігій Дніпропетровської обласної державної адміністрації, зазначила, що керівництву академії музики неодноразово було відправлено на доробку його штатний розклад. За її словами, у тарифікаційних списках було чимало помилок, але виправити їх в академії так і не змогли.

Тетяна Шебеко, директорка департаменту фінансів Дніпропетровської облдержадміністрації, підкреслила, що без вивчення конкретних розрахунків тут не обійтись. Наприклад, деякі працівники академії отримують надбавку у 20% за престижність педагогічної праці. Чи доцільно платити її викладачам під час війни – питання.

За годину обговорення проблеми майже зайшло у глухий кут. Кінець кінцем Наталія Лисенко, голова постійної комісії обласної ради з питань культури та духовності, яка керувала засіданням, підтримала ідею створення робочої групи. Вона буде працювати приблизно протягом тижня, до неї увійдуть представник департаменту фінансів, бухгалтер академії музики, юрист. Всі вони разом мають розробити вихід з ситуації, яка склалася.  У той самий час питання про закриття навчального закладу не стоїть.

Журналісти «Нашого міста» будуть продовжувати слідкувати за подіями, які розгортаються навколо Дніпровської академії музики.

Фото автора.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що у Дніпровській академії музики немає грошей на зарплату.

Категорія: Новини Дніпра, Освіта, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: