Skip to content

Що може статися, якщо занадто часто мити голову

Що може статися, якщо занадто часто мити голову - Наше Місто

Дехто не уявляє життя без щоденного ритуалу миття голови, а інші вважають, що цілком достатньо одного разу на тиждень. Хто ж правий у цій вічній дискусії і скільки разів на тиждень треба мити волосся, – розповість «Наше Місто».

Спочатку терба зрозуміти, як працюють засоби гігієни для волосся та шкіри голови. Візьмемо, наприклад, шампунь. Його основні компоненти – це поверхнево-активні речовини. Їхня задача – розщеплювати шкірне сало, яке покриває та захищає волосяні фолікули. Вступаючи у взаємодію з водою, вони змивають з волосся бруд та жир.

Однак важливо не зловживати шампунем, адже його агресивні очищаючі властивості можуть мати й небажані наслідки. Разом з брудом та жиром, шампунь може вимивати й корисні олії, роблячи волосся ламким, тьмяним та млявим.

Наша шкіра – це не просто зовнішня оболонка, а ціла екосистема, населена мільярдами корисних бактерій. Ці мікроскопічні друзі, яких налічується близько тисячі видів, відіграють важливу роль у підтримці здоров’я шкіри. Мікробіом шкіри не лише регулює рН баланс, але й виступає щитом проти шкідливих мікробів. Ці корисні бактерії не лише конкурують з шкідливими за поживні речовини, але й виділяють речовини, які діють проти бактерій.

Таким чином, надмірні гігієнічні процедури можуть зашкодити цій ніжній екосистемі. Занадто часте миття голови жорсткими шампунями порушує баланс мікробіома, роблячи шкіру голови вразливою. Дисбаланс в мікробіомі може призвести до запалення, лупи, свербіння та інших неприємних симптомів. Тому важливо знайти баланс між чистотою та збереженням природного захисту шкіри голови.

Що може статися, якщо занадто часто мити голову - Наше Місто

Скільки разів на тиждень треба мити голову

Фахівці з догляду за волоссям радять мити голову два-три рази на тиждень, щоб дбайливо очистити шкіру голови від надлишків шкірного сала. При цьому важливо не лише регулярно очищати, але й підібрати правильні засоби.

Експерти рекомендують уникати шампунів з сульфатами та силіконами. Сульфати можуть пересушувати шкіру голови, а силікони – обтяжувати волосся.

Якщо відчуваєте, що потребуєте щоденного миття через брудне або жирне волосся,моожливо, ви просто використовуєте не той шампунь. Кожна людина має індивідуальний рівень вироблення шкірного сала, і це абсолютно нормально, адже воно корисне для волосся.

Ваша мета – знайти ідеальний баланс за допомогою правильних продуктів. Це допоможе вам зберегти здорову зачіску, не порушуючи природний мікробіом, pH та баланс натуральних олій шкіри голови.

Нагадаємо, раніше ми писали: Що робити у випадку, якщо підозрюєте у дитини кір.

Читайте також: Як зелений чай може нашкодити організму: які порушення викликає.

Категорія: Новини Дніпра, Новини здоров'я Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: