Skip to content

Штрафи до 1 700 грн: у Дніпрі провели рейд місцями стихійної торгівлі

Штрафи до 1 700 грн: у Дніпрі провели рейд з виявлення стихійної торгівлі

Торгівля в несанкціонованих місцях суворо заборонена. Це стосується вулиць, дворів, тротуарів, скверів, парків, під’їздів. Ведення торгівлі з рук, з землі або без відповідних дозволів на розміщення об’єкта торгівлі є адміністративним правопорушенням. За несанкціоновану торгівлю передбачено штрафи: Для фізичних осіб: від 340 грн до 1 360 грн. Для посадових осіб та громадян-суб’єктів підприємницької діяльності: від 850 грн до 1 700 грн. Про це повідомляє «Наше місто» з посиланням на міську владу Дніпра.

За словами головного спеціаліста юридичного відділу комунального підприємства «Дніпровські активи» Даніїла Цебенка, ці торговці не лише незаконно користуються територіями загального користування, не сплачуючи коштів до бюджету, але й захаращують та засмічують їх. Окрім того, вони часто ускладнюють рух пішоходів, торгуючи на тротуарах, а також продають товари сумнівної якості, що може нести загрозу здоров’ю покупців.

Штрафи до 1 700 грн: у Дніпрі провели рейд місцями стихійної торгівлі

Інспектори комунального підприємства Дніпра регулярно проводять рейди з метою виявлення та припинення незаконної вуличної торгівлі в різних районах міста. 21 травня черговий рейд відбувся на бульварі Слави, біля будинку 17/20, у пішохідній зоні, де часто торгують з рук. Під час перевірки виявили низку порушників, які торгували сезонними фруктами без дозвільних документів.

«З настанням весни розпочинається стихійна вулична торгівля, де часто продають сезонні фрукти та овочі. Проте, важливо пам’ятати, що подібна діяльність без відповідних дозволів є незаконною. Для легальної вуличної торгівлі необхідно укласти договір з КП “Дніпровські активи” на використання об’єкту благоустрою за адресою: Лесі Українки, 55. Міська влада проводить рейдові перевірки, складаючи адміністративні протоколи на порушників, які направляються до адмінкомісії при міській раді. Саме ця комісія й визначає розмір штрафу. З початку року вже складено близько 50 таких протоколів», – підкреслив головний спеціаліст юридичного відділу комунального підприємства «Дніпровські активи» Даніїл Цебенко.

Штрафи до 1 700 грн: у Дніпрі провели рейд місцями стихійної торгівлі

Раніше ми писали, як внести дані, скільки це коштує та які документи необхідні.

Категорія: Важливо, Влада, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: