Skip to content

Як зелений чай може нашкодити організму: які порушення викликає

Як зелений чай може нашкодити організму: які порушення викликає

Неправильне вживання зеленого чаю може призвести до більшої шкоди, ніж користі: занадто велике споживання напою може спричинити порушення в організмі, включаючи підвищений тиск, анемію, порушення травлення та сну, – пише «Наше Місто».

Хоча зелений чай має безліч корисних властивостей, експерти в галузі охорони здоров’я рекомендують обмежувати його споживання двома чашками на день. Навіть для найбільш відданих шанувальників рекомендується не зловживати напоєм. Зелений чай містить багато активних речовин, які можуть значно впливати на організм. У великих концентраціях вони можуть викликати небажані ефекти, що погіршують самопочуття.

Підвищення тиску

Фахівці навели перелік проблем, які можуть виникнути внаслідок великої кількості зеленого чаю. Серед них – прискорення серцебиття та підвищення тиску. Хоча в зеленому чаї міститься менше кофеїну, ніж у каві, велика кількість спожитого чаю може вплинути на серцевий ритм та призвести до зростання артеріального тиску. Це особливо небезпечно для осіб із серцевими захворюваннями. Медики радять обмежувати споживання зеленого чаю для таких людей.

Стрес

Друга проблема – стрес. Вживання кількох чашок зеленого чаю щодня може підвищити психічне напруження за рахунок збільшення концентрації кофеїну у крові. Це стимулює надниркову систему до продукції більше гормонів стресу, таких як норадреналін, адреналін і кортизол.

Анемія

Розвиток анемії може бути спричинений вживанням великих кількостей напоїв, що перешкоджає всмоктуванню заліза з їжі і підвищує ризик залізодефіцитної анемії, характеризуючись недостатньою кількістю еритроцитів у крові. При цьому можуть виникати симптоми втоми, запаморочення, блідість шкіри, холодність у руках і ногах, та прискорене серцебиття.

Порушення травлення

Порушення травлення також може виникнути через дубильні речовини, що містяться у чаї, які володіють здатністю зв’язувати тканини тіла. Надлишок цих речовин може викликати сухість у роті, відчуття нудоти та розлад шлунку.

Порушення сну

Недосипання може бути наслідком надмірного споживання кофеїну, який міститься у чаї. Це може призводити до труднощів зі засипанням та погіршення якості сну, зробивши його більш тривожним і неспокійним.

Нагадаємо, раніше ми писали: Якою буде погода в Україні на Великдень 2024: синоптикиня дала прогноз.

Читайте також: Як правильно розфарбувати писанку: поради майстрині з Дніпра.

Категорія: Новини Дніпра, Новини здоров'я Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: