Skip to content

Шахраї чатують на кожному кроці: чому не можна залишати чек на касі

Більшість українців, здійснивши покупку, не вважають за потрібне забрати касовий чек. Така неуважність може обернутись для покупця серйозною проблемою. Адже шахраї давно вигадали чимало способів обману. Про це повідомляє сайт  «Наше Місто» з посиланням на видання «PRO гроші».

Перша причина ніколи не залишати чеки на касі – вас можуть зупинити на виході з магазину. Таке часто трапляється, коли покупці відвідують кілька закладів підряд і ходять з повними пакетами серед прилавків. Охорона може запідозрити вас у крадіжці. Щоб довести невинуватість, потрібно показати чек.

Обман касирів

Багато сумнівних історій ширяться інтернетом стосовно дій самих касирів. Недобросовісні працівники можуть користуватися залишеними чеками для отримання особистої вигоди. Наприклад, касир здатен:

  • оформити повернення коштів за товар чи послугу на паспортні дані спільників;
  • вписати додаткові позиції у чек, за які заплатить неуважний покупець, і забрати їх собі;
  • скасувати замовлення та отримати готівку, якщо споживач оплатить не карткою та відмовиться від друку чека;
  • продати товар за звичайною ціною, а потім закрити оплату зі знижкою та забрати собі різницю.

Афери шахраїв

Дії аферистів бувають значно небезпечнішими за намагання касирів трошки підзаробити за рахунок клієнтів. Наприклад, якщо ви розрахуєтесь безготівковим способом, на чеку залишиться ім’я та прізвище, а також останні чотири цифри номера банківської картки.

Маючи таку інформацію, шахраї можуть знайти вас в Інтернеті. Після цього чекайте дзвінків і повідомлень зі стандартними схемами обману. Деякі зловмисники, володіючи навіть мінімальними даними, здатні зламати банківський додаток на мобільному телефоні. Це загрожує крадіжкою всіх коштів на рахунку та великими кредитами.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: