Skip to content

Продають на кожному кроці: скільки коштує картопля мішками у Дніпрі (Фото)

Продають на кожному кроці: скільки коштує картопля мішками у Дніпрі (Фото)

Вже настав час робити запаси на зиму. Традиційно продають картоплю не тільки на ринках, але і на житлових масивах у дворах будинків. Де купити найкраще, – розповість «Наше місто».

Вже закінчується сезон збирання овочів, а отже фермери все активніше починають продавати картоплю на зиму. Середня ціна молодої картоплі в супермаркетах зараз сягає 16,20 гривень за кілограм, що достатньо дорого у порівнянні з минулим місяцем.

Проте є більш вигідні місця для закупівлі популярного овоча на зиму – житлові масиви. Так, проходячи вулицями, можна зустріти великі намети, або купу мішків, які наповнені картоплею. Тут, як правило, ціна завжди вигідніша, ніж на ринку чи у супермаркетах. Та й дніпряни надають більшу перевагу справжній домашній картоплі.

Серед сортів можна вибрати різну: Біла роса, Славянка, Гранада, Арізона, Рів’єра, Королева Анна. Проте і ціна різна – продавці виставляють її в залежності від сорту та розміру.

Так, домашню картоплю «Рів’єру» можна придбати за 13 грн/кг за дрібну фракцію, та 15 грн/кг за крупну.

В іншому місці картоплю «Білу росу», «Славянку», «Гранаду», «Королеву Анну» продавчиня Кристина готова продати за 12 грн/кг кожну.

Продавці домашніх овочів картоплю «Арізону» віддають за 10 грн/кг.

Найдешевша ціна, яку можна знайти серед житлових масивів – це 8 грн/кг.

Продають на кожному кроці: скільки коштує картопля мішками у Дніпрі (Фото)

У таких закупівлях на житлових масивах для деяких людей може виникнути проблема: продають картоплю зазвичай оптом, як правило, мішками чи ящиками. Але й тут продавці стають на бік клієнтів – дуже часто фермери пропонують допомогти своїм покупцям з доставкою додому чи до підвалу та навіть не взяти за це грошей.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: