Skip to content

6600 гривень від ООН: в Україні розповіли, де фейки, а де правда

Аліна Рудич

Новини Дніпра: 6600 гривень від ООН

Центр протидії дезінформації при РНБО спростував головні фейки про фінансову допомогу від Організації обєднаних націй для українських пенсіонерів. Російські інформаційники придумують все більше нісенітниць, щоб ввести в оману українське суспільство. Журналісти сайту «Наше місто» розбирались, що з цього правда, а що ні.

Першою брехнею виявилось повідомлення про те, що насамперед допомогу отримає молодь, а лише потім пенсіонери.

“Насправді ООН в умовах повномасштабної війни рівнозначно надає матеріальну допомогу соціально незахищеним верствам населення”, – ідеться в повідомленні Центру протидії дезінформації.

Фейком також є інформація про те, що нібито ця допомога лише для пенсіонерів, які мають статус ВПО.

“Пенсіонерам для отримання виплати в 6600 гривень необов’язково мати статус ВПО, проте вони мають бути зареєстровані за місцем проживання на окупованих або деокупованих територіях”, – пояснюють в РНБО.

Неправдивою також виявилась інформація про те, що допомогу видає управління соціального захисту населення в обласному центрі. Для отримання допомоги пенсіонери можуть залишити онлайн-заявку на платформі “єДопомога”. Після цього Мінсоцполітики перевірить дані й за позитивного рішення звернення відправлять на розгляд представникам ООН.

Читайте також: Оренда квартир у Дніпрі: за скільки сьогодні реально зняти житло (Відео).

Категорія: Важливо, Війна, Новини Дніпра

Позначки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: