Skip to content

Я все одно повернуся до України і до Дніпра, – Геннадій Корбан

Новини Дніпра: Геннадій Корбан про повернення - Наше Місто

Голова штабу тероборони Дніпра Геннадій Корбан зараз знаходиться у Лондоні, куди він приїхав після невдалої спроби повернутися до України. Журналістам ВВС News Україна вдалося поспілкуватися з ним та дізнатися, чи планує він ще робити спроби повернутися в Україну і рідне місто, повідомляє сайт «Наше Місто».

«Звичайно, безумовно, я повертатимуся в Україну – це моя Батьківщина, це моя країна. Я народився в Україні, в Україні мешкають мої батьки. Старі, хворі, мама не рухається. В Україні могила мого сина, який загинув 21 року у січні місяці, тож я не можу кинути Україну ні за що! Ані з паспортом, ані без паспорта.

Так, мене можна обмежити, можна ухвалити якісь неконституційні акти щодо мене. Так, це вимагатиме тривалого часу і тривалих юридичних розглядів для того, щоб поновити мої конституційні права. Я це розумію і на це був розрахунок. Розумієте, дуже легко так усунути людину, а тепер сказати: “Йди до суду”. Але треба розуміти, що судова перспектива – там від 2 до 5 років мінімум. Щонайменше, за цей час вже може змінитися влада в Україні. Але я все одно повернуся до України.

Я сподіваюся, що ті, хто ухвалив таке рішення, вони його змінять. Я сподіваюся на це. Надій мало, звичайно, але загалом – надія вмирає останньою. І навіть якщо вони не змінять своє рішення, то обов’язково буде якась юридична розв’язка цієї ситуації.

Розумієте, не може бути порожнечі в цьому питанні, тому що той крок, який зробили щодо мене, має дуже глибокі і далекосяжні наслідки. Я поясню: адже насправді піднялася велика інституційна проблема в країні. У країні 40 млн осіб, з яких, я думаю, що 10 млн, напевно, мають паспорти (інших держав. – Ред.), я зараз не про себе. Я говорю про інституційну проблему.

Ми знаємо, що на Закарпатті прикордонні угорці мають угорські паспорти, багато людей зі Львівської області мають польські паспорти, люди, які живуть у Чернівцях, мають румунські паспорти.

І це – інституційна проблема, це не проблема Корбана. Це проблема, яку, в принципі, треба вирішувати. І президент, до речі, коли йшов на вибори, він обіцяв вирішити цю проблему. Він обіцяв ухвалити закон про подвійне громадянство для таких людей. І я не про себе зараз. Він обіцяв повернути українців, які вже довго мешкають за кордоном, і відповідно мають паспорти інших країн, повернути їх до України, зробити все, щоб створити всі умови, щоб вони повернулися до України. Скажіть, ось після такого кроку – вони на що розраховують?», – сказав він.

Категорія: Відео, Війна, Інтерв'ю, Новини Дніпра, Новини політики Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: