Skip to content

4 тис. хворих та 16 смертей від коронавірусу в Україні: яка ситуація в Дніпрі

Аліна Рудич

Новини Дніпра: Статистика коронавірусу 10 серпня

Здається, що з початком повномасштабного вторгнення росії в Україну тема коронавірусу відійшла на другий план. Проте, хвороба нікуди не поділась. Нажаль, в нашій країні щодня фіксують нові випадки covid-19. Протягом останнього тижня рівень  захворюваності підскочив на 40% у порівнянні з позаминулим тижнем. Про те, яка ситуація в Дніпрі та області, розкажуть журналісти сайту «Наше місто» з посиланням на ДУ «Дніпропетровський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ».

Загалом, в  Україні за тиждень виявили майже 4 тисячі хворих на коронавірус. На жаль, є і летальні випадки. За минулий тиждень від ускладнень коронавірусу померло 16 людей.

На території Дніпропетровської області за звітний тиждень з 29 липня по 4 серпня зареєстровано 105 випадків COVID-19. В загальній структурі захворілих з початку епідемії питома вага дорослого населення  – 92,9%, дітей до 17 років – 7,1%.

З початку епідемії померло 9903 людей з лабораторно підтвердженим захворюванням на СOVID-19. За результатами досліджень протягом звітного тижня у одного хворого на Дніпропетровщині виявлено різновид штаму Омікрон – ВА.2, який циркулює і в інших регіонах України. Серед хворих Дніпропетровської області новий різновид штаму Омікрон – ВА.5 не виявлявся.

На теперішній час пандемія коронавірусної хвороби COVID-19 у світі триває. В Україні діє карантин.

Читайте також: Лікарі боролись за життя 4 дні: у Дніпрі помер студент, який з другом випав з балкону гуртожитку.

Категорія: Важливо, Новини Дніпра, Новини здоров'я Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: