Skip to content

У Дніпрі мешканці студмістечка залишились без світла: що сталося

У Дніпрі мешканцям студмістечка держуніверситету науки та технологій регулярно вимикають світло. Ще донедавна такою ситуацією містян було не здивувати – кожного дня люди лишались без електропостачання. Однак по вулиці Лазаряна, навіть після відносної нормалізації ситуації, продовжуються перебої з електрикою. Про це повідомляє сайт «Наше Місто» з посиланням на Днепр оперативный.

Як виявилось, проблема у тому, що власники квартир, навіть після створення ОСББ, не можуть у повній мірі розпоряджатися власним житлом. Будинки знаходяться на балансі університету. Мешканці кажуть, що обмеження електропостачання – ініціатива саме вишу, оскільки тільки університет має прямий договір з компанією ДТЕК.

«Ми не обізнані, це велика проблема. Нам відключають світло на тривалий термін», – каже голова ОСББ «Лазаряна, 2» Георгій Вискребєнцев.

Мешканці звернулися до Громадської ради при міськраді Дніпра з проханням посприяти у вирішенні проблеми. Було організовано зустріч мешканців студмістечка з керівництвом університету. Виявилось, що для уникнення подібних проблем у майбутньому, мешканці мають укласти індивідуальні договори з ДТЕКом. У свою чергу університет має виготовити проєктну документацію на перепідключення мереж. Однак у виші скаржаться, що не мають необхідних коштів. Ціна питання – близько 200 тисяч гривень.

У міській раді Дніпра говорять, що готові посприяти у вирішенні проблеми.

«Університет обіцяв, що вони виступлять замовником відповідних підрядних робіт щодо виконання технічних умов щодо перепідключення. Але сьогодні було озвучено, що цих коштів у університету немає. Я доповів про цю ситуацію керівництву міської ради. Мені було надано доручення озвучити позицію, що місто зі свого боку готове профінансувати ці роботи, знайти відповідний механізм, яким чином ми зможемо виділити кошти ОСББ, за необхідності, внести зміни до програм міської ради», – сказав депутат Дніпровської міської ради Артем Павлов.

Проблему студмістечка щодо укладання прямих договорів з ДТЕКом планують зіштовхнути з мертвої точки вже на березневій сесії міської ради Дніпра.

Категорія: Важливо, Новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: