Skip to content

Приїжджали на оздоровлення з усієї країни: як зараз виглядає покинутий санаторій «Дніпровський»

Приїжджали на оздоровлення з усієї країни: як зараз виглядає покинутий санаторій «Дніпровський» - Наше Місто

В Дніпропетровській області у місті Кам’янське на березі водосховища знаходиться відомий санаторій «Дніпровський». Ще не так давно він привітно зустрічав туристів, а вже сьогодні про нього залишилася лише пам’ять та руїни. Мешканка Кам’янського на своїй фесбук-сторінці показала, як зараз виглядає колись відомий санаторій, – пише «Наше Місто».

Санаторій розташований в парковій зоні в районі Романково в 65 км від Дніпра. Ця паркова зона займає 21 гектар, що при віддаленості від промислових центрів забезпечувало необхідний мікроклімат для оздоровлення хворих.

Ще приблизно 8 років тому там лікували людей з різними захворюваннями: органів дихання неспецифічного характеру, нервової системи, системи кровообігу, жіночих статевих органів тощо. Колись тут був кінозал, басейн, ресторан, дитячий майданчик, більярдна. Проте зараз від цього всього залишились лише руїни.

Користувачка мережі Марі Ей у своїй публікації розповіла, що нещодавно вперше з моменту закриття у 2017 році побувала там і на власні очі побачила, як виглядають старі споруди, що колись були відомим санаторієм. Жінка каже, що споглядаючи на це місце створюється враження, ніби з моменту закриття пройшло не 7 років, а цілих 20. Вона ділиться, що пропрацювала в санаторії 14 років, тож це місце для неї – важливий період життя.

«Тут я познайомилася зі своїм чоловіком і там же було наше весілля. Зараз дивишся на те, що залишилося від санаторію і серце кров’ю обливається. Готовий майданчик для зйомки фільмів жахів… Як так вийшло, що сусідній санаторій “Славутич” у В.- Дніпровську досі процвітає, а “Дніпровський” вмер і ніколи вже відродиться?», – пише вона.

Пані Марі також додає, що у санаторії була дуже потужна лікувальна база з багатьма профільними реабілітаційними відділеннями. Було збудовано басейн на 25 метрів, в якому колись тренувалися навіть паралімпійці, створена їдальня на 1000 місць, два корпуси на понад 500 місць, палац культури з кіноконцертною залою на 700 місць, бібліотекою, дискотекою, баром і більярдною залою тощо.

При цьому у часи функціонування санаторію постійно проводилося оновлення корпусів та модернізація лікувальної бази. Проте після припинення роботи це місце стали називати оздоровницею-привидом.

Фото: фейсбук-сторінка Марі Ей.

Нагадаємо, раніше ми писали: Диво інженерної думки: який міст у Дніпрі дивує залізобетонним мереживом.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: