Skip to content

Задихався та втратив свідомість: курсант із Дніпра врятував життя перехожому

Ксенія Куземко

Задихався та втратив свідомість: курсант із Дніпра врятував життя перехожому

Курсант Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ врятував життя людині з інвалідністю. Нещасний випадок стався в одному з супермаркетів селища Брошнів-Осада на Івано-Франківщині. Там у відвідувача стався епілептичний напад. Він втратив свідомість та потребував негайної допомоги. Про це повідомляє кореспондент «Наше місто» з посиланням на фейсбук-сторінку ДДУВС.

Як повідомляється, що поряд з непритомнім чоловіком опинився курсант Роман. Юнак не розгубився і надав чоловікові кваліфіковану домедичну допомогу. У цей час працівники магазину викликали швидку.

«Я побачив, як один із відвідувачів магазину впав на підлогу. Зрозумівши, що це судомний напад, я почав діяти так, як нас вчили на заняттях з домедичної підготовки. Перше, що я зробив – підклав під голову чоловіка руки, щоб він не травмувався під час судом. Далі оцінив наявність дихання, повернув непритомного у бокове положення та був поряд до приїзду медиків», – розповів Роман.

За декілька хвилин на місце події прибули патрульні поліцейські та медики. Як з’ясувалося згодом, чоловік, якого ушпиталили,  мав проблеми з серцем та інвалідність II групи.

Працівники швидкої високо оцінили дії другокурсника. Відзначивши його компетентність у наданні долікарської допомоги.

Категорія: Важливо, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: