Skip to content

Ніхто офіційно не цікавився наявністю ізраїльского громадянства у Корбана, – посол Ізраїлю

Софія Танченко

Посол Ізраїля про Корбана. Новини Дніпра

20 липня ввечері «Українська правда» опублікувала новину про те, що готується якийсь таємний указ про позбавлення громадянства Ігоря Коломойського, Вадима Рабіновича та Геннадія Корбана. Поява в цьому списку Корбана викликала хвилю нерозуміння та обурення у соцмережах. Скандал дійшов і до іноземних ЗМІ. Сам Геннадій Корбан вважає, що підстав для позбавлення його громадянства немає. А нібито його ізраїльський паспорт, який публікують деякі тг-канали, – фейк. Посол Ізраїлю в Україні Михайло Бродський під час інтерв’ю Наталі Влащенко повідомив, що країна не отримувала жодних запитів щодо наявності у Геннадія Корбана їхнього громадянства, повідомляє “Наше місто” з посиланням на ДніпроTV.

Посол також додав, що інформацію щодо громадянства, як правило, Ізраїль не розголошує.

«Ми вважаємо це особистою, приватною інформацією кожної людини. Її право мати громадянство, і право не розголошувати інформацію щодо наявності ізраїльського громадянства. Тому на такі питання ми не відповідаємо», – сказав Михайло Бродський.

Нагадаємо, що 22 липня Корбан намагався перетнути кордон Польщі та України у пропускному пункті Смольниця. Проте йому не вдалося цього зробити, оскільки українські прикордонники вилучили його закордонний паспорт громадянина України.

Раніше ми публікували відкритий лист до президента «Громадянство Корбану!».

Категорія: Відео, Новини Дніпра, Новини політики Дніпра, Україна

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: