Skip to content

Застряг на кордоні двох країн: що відомо про вилучення у Генадія Корбана паспорта

Софія Танченко

У Корбана вилучили паспорт. Новини Дніпра

Раніше ми повідомляли, що українські прикордонники вилучили у голови територіальної оборони Дніпра Генадія Корбана закордонний паспорт громадянина України. За інформацією сайту РБК, Корбан намагався перетнути кордон Польщі та України у пропускному пункті Смільниця. Однак нічого не вийшло, повідомляє «Наше місто».

За словами Корбана, прикордонники вилучили закордонний паспорт громадянина України при цьому не надавши ніяких офіційних документів, які б пояснювали причини такого вчинку.

Тепер голова ТРО Дніпра не може потрапити до України за жодним українським документом. Тобто він фактично застряг на кордоні двох країн.

Зараз його адвокати намагаються з’ясувати, яким чином він може повернутися назад до Польщі.

В свою чергу інформатори РБК у правоохоронних органах зазначили, що внутрішній та закордонний паспорти Корбана недійсні.

Речник ДПСУ Андрій Демченко у коментарі РБК-Україна повідомив, що треті особи на перетинали кордон України останнім часом, а дії інспекторів прикордонної служби цілком законні.

Нагадаємо, що 20 липня ввечері «Українська правда» опублікувала інформацію про те, що готується якийсь таємний указ про позбавлення громадянства Ігоря Коломойського, Вадима Рабіновича та Генадія Корбана. Поява у цьому списку Корбана викликала хвилю нерозуміння і обурення у соцмережах. Багато хто з відомих українців побачили у цьому зраду інтересів Дніпра. Так, відома волонтерка родом з Дніпра Наталія Юсупова заявила, що це сором на увесь світ.

Український громадсько-політичний діяч, лідер «Правого сектору» у 2013-2015 роках Дмитро Ярош назвав інформацію про позбавлення громадянства Генадія Корбана удар по єдності нашого народу у війні з росією. Висловився з цього приводу і відомий український журналіст Юрій Бутусов. Відомий політолог Олександр Кочетков вважає, що це публічна погроза і попередження Генадію Корбану. За його словами, позбавити Корбана громадянства – те саме, що здати Дніпро росії.

Категорія: Важливо, Новини Дніпра, Новини політики Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Україна

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: