Skip to content

Африканська спека скасовується: яку погоду чекати у Дніпрі

Аліна Рудич

Погода у Дніпрі, 23-28 липня - Наше Місто

Аномальна спека, яка наразі спостерігається в Європі, обумовлена тим, що протягом останніх десятиліть змінився напрямок руху повітряних мас. Таке гаряче спекотне повітря зайшло на континент з Африки. Про те, чи накриє Україну неймовірна спека та яку погоду очікувати в Дніпрі, спеціально для сайту «Наше місто» розповів начальник Дніпропетровського регіонального центру з гідрометеорології Василь Гринчак.

Спека в +40 градусів з інших європейських країн до України не дійде. Тож, і дніпрянам хвилюватись не варто. Цікавий факт, що температурний максимум для Дніпра в +41 градус був зафіксований 5 серпня 2010 року.

«Теоретично, звичайно, можливі температури вище +40, але наразі, згідно інформації Гідрометцентру, такої спеки не очікується.», – розповів Василь Гринчак.

П’ятниця та вихідні в Дніпрі обіцяють бути без опадів. Наступний тиждень може розпочатись з короткочасних дощів та грози. У понеділок, 25 липня, шквальний вітер буде сягати 15-20 м/с. Температура повітря складатиме +14…+19 вночі та +23…+28 вдень.

Попередній прогноз на 26-27 липня також каже про те, що опадів не очікується. Денна температура трохи підвищиться і складатиме +25…+30 за Цельсієм.

«Загалом, до 1 серпня сильної спеки не очікується. Максимальна температура вдень – до +32…+33 градусів. Прогнозів на серпень Укргідрометцентр ще не надавав, але тенденція така, що кожного місяця середньомісячна температура – вище норми», – повідомив Василь Гринчак.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що ціни на огірки у Дніпрі знову підскочили.

Категорія: Важливо, Новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: