Skip to content

Сергій Притула: «Бідним бути не соромно, соромно бути дешевим»

Сергій Притула: «Бідним бути не соромно, соромно бути дешевим»

Він — успішний телеведучий, продюсер, волонтер, тато, чоловік, а з недавнього часу ще й політик. Він вже давно живе під прицілом телекамер та пильним оком відданих глядачів. Але яким був шлях Сергія Притули до слави та визнання? Що надихало шоумена рухатись вперед та не опускати руки? Український телеведучий завітав до Дніпра та розповів студентам міста, як на українських телеекранах «засяяла» його зірка.

«В сраці був, гімно бачив»

У цьому завжди усміхненому та успішному чоловіку важко впізнати будівельника чи вантажника — гастарбайтера, який близько 20 років тому поїхав працювати до Лондона. «У посольстві Великобританії думали, що наша академія емігрує. Бо дуже багато студентів з університету виїхало на заробітки. Я поїхав подивитись світ і заробити. І подивився! Мені так пацани з Африки та арабських країн вломили, що тепер я бачу на ліве око тільки на 15 відсотків. З тих пір я зрозумів. Іноді краще бігти, аніж битися», — розповідає Сергій.  

Але телеведучий все ж дякує життю «за такий прекрасний досвід» і з радістю повторив би його ще раз. «У такі моменти самостійності ти навчаєшся приймати рішення, відповідати за свої слова та вчинки. Я вдячній своїй бабусі Ліді, що вона підтримала моє бажання поїхати до Лондона. Якось вона сказала моєму батькові: “Ти в сраці був, гімно бачив. Хай дитина поїде та подивиться світ”», — згадує шоумен.

Сергій Притула: «Бідним бути не соромно, соромно бути дешевим»

Бійки супроводжували Сергія не лише на чужині, але й в Україні з самого дитинства. На запитання одної студентки про його «перший раз в медіа», він відповів комічно. «Мій перший раз був дуже ліричним і смішним. Я сидів з дівчинкою на галявинці і тут з лісу вийшло п’ять чоловік. Я городський, а то село. Вони спитали, чому я не виставив могорич за дівку з їх села. А я ж не знав, що треба. І сказав, що вона сама рішає з ким їй зустрічатись. І вони так мене змастили, просто ногами підіймали з землі. А потім пішли. Дічинка ж мене пожаліла. І так відбувся мій перший раз», — сміється телеведучий.

Йдіть на роботу!

Притула порадив студентами йти працювати вже з перших курсів університету, якщо вони хочуть досягти успіху в будь-якій сфері. «Шлях тільки один. Потрібно вкалувати, як дурний. Ви маєте йти на роботу з першого курсу, бо роботодавцеві абсолютно пофіг на колір вашого диплому. Його цікавить тільки ваш досвід. Половина студентів з мого потоку працювали ще під час навчання і навіть безкоштовно. І ті, хто раніше почали, повибивалися у ТОП у своїй сфері. Йдіть на роботу!», — рекомендує Сергій. Йому і самому доводилось багато працювати в позанавчальний час. Приїхавши з Англії майбутній кумир українців працював ведучим на радіо, барменом, студентським деканом, тамадою. Загалом у нього було близько п’яти різних робіт.

Сергій Притула: «Бідним бути не соромно, соромно бути дешевим»

Але заробляв Притула не лише для себе, а й для своєї родини. Йому було приємно допомагати фінансово рідним: «Якось заробив 100 баксів і віддав їх мамі, а потім гордо сказав “Купи собі жизнь”. У 2001 році в Збаражі за ці гроші можна було  купити “жизнь”», — каже Сергій. У 2005 році Притула «змінив затишний Тернопіль на максимально конкурентне середовище» — Київ. «Столиця — це дуже нелегке місто. Я завжди кидаю йому виклик. У мене є тераса на 21 поверсі в квартирі. І я собі вивів душ на неї. Виходжу голенький зранку, миюсь на 21 поверсі і потім роблю отак (показує передню дельту, — Авт.). Кожен день кидаю тому місту виклик! Ніхто вам не подасть руку, бо медіасередовище дуже агресивне. Усе потрібно ліктями вигрібати. От подивіться на Ольгу Михайлівну Фреймут. То є жінка, яка може провести майстер-клас. Але не будемо про лихе», — каже ведучий.

Про натхнення та вимогливість у роботі, цікаві історії з сімейного життя та політичні амбіції Сергія Притули читайте в найближчих випусках друкованій версії «НМ». А краще підписуйтесь на газету, щоб завжди бути з нами на одній новинній хвилі та не пропустити нічого важливого зі світу новин. Про те, як підписатись, читайте тут.

Сергій Притула: «Бідним бути не соромно, соромно бути дешевим»

Досьє «НМ»

Сергій Притула народився в Збаражі (Тернопільська область) в 1981 році. Школу закінчив із золотою медаллю. У 1998 року вступив до Тернопільської академії народного господарства, яку закінчив через шість років. Протягом навчання брав участь у художній самодіяльності. У 1998 році став телеведучим «Радіо Тернопіль 106.1 FM» під псевдонімом «Сірий», а в 2004 році ведучим програми «Було ваше, стало наше» на телеканалі «Інтер». У 2005 році він отримав запрошення на роботу від столичної радіостанції «Music-радіо» і переїхав до Києва. 

Сергій Притула: «Бідним бути не соромно, соромно бути дешевим»

З 2006 до 2009 Сергій працював резидентом «Comedy Club UA». Паралельно з роботою на Новому каналі Сергій працював над радіопроектами на радіо: «Вишнева 20-ка» на Люкс FM, і «Файна Юкрайна» на Наше радіо. Але справжня слава прийшла до нього лише в 2008 році, коли він став ведучим телешоу «Підйом» на Новому каналі разом Олександром Педаном та Ольгою Фреймут . І після цього в його житті з’явилось багато телевізійних проектів — «Файна Юкрайна», «Вар’яти», «Хто зверху?», «Педан-Притула шоу», «Україна сльозам не вірить», «Нові лідери», нацвідбор на «Євробачення» та інші. Удруге одружений. Має двох дітей — сина Дмитра від першого шлюбу та доньку Соломію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Віталій Портніков: «Електорат президента схожий на дитину»

Відомий український журналіст та письменник Віталій Портніков завітав до альма-матер — ДНУ імені Олеся Гончара і розповів про роль медіа в передвиборний період, дилетантизм у політиці та появу української ідентичності.

Фото: особистий архів Сергія Притули, прес-служба «Нового каналу». 

Автор Катерина Гаценко

Категория: Архив, Новости Днепра, Новости Культуры Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Метки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: