Skip to content

Фестиваль «Чорнобильські мотиви» зібрав учасників ліквідації аварії з усієї України та світу (ФОТО)

Юлия Мухина

Юлия Мухина

%d0%b4%d1%81%d0%bd%d1%812

У Дніпрі підвели підсумки міжнародного фестивалю «Чорнобильські мотиви». Цей захід щороку проходить на Дніпропетровщині з метою вшанування пам’яті ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС.

Про це повідомили в прес-службі ДСНС України в Дніпропетровській області.

%d0%b4%d1%81%d0%bd%d1%813

На державному рівні 30-річчя з моменту трагедії визначено роком вшанування ліквідаторів. Цей захід є можливістю для них та усіх небайдужих за допомогою творчості встановити перемогу над страшною трагедією, оспівувати мир та силу людського духу.

На Фестивалі ліквідаторів страшної аварії 1986-го пригадують у піснях, віршах та малюнках. Свої таланти демонструють учасники з різних куточків нашої країни та зарубіжжя. Цьогорічний концерт зібрав учасників з 12 областей України.

%d0%b4%d1%81%d0%bd%d1%814

Днями відбувся заключний Гала-концерт, привітати учасників якого були запрошені представники обласної та міської влади, Головного управління ДСНС України у Дніпропетровській області, духовенства, громадські діячи.

Ліквідаторам були вручені нагороди, пам’ятні подарунки та висловлені слова щирої вдячності за порятунок людства. Також відзнаки отримали ветерани пожежної охорони Дніпропетровщини, які одними з перших відбули до Чорнобильської зони на допомогу.

%d0%ba%d1%83%d0%bb%d1%8c%d0%b1%d0%b0%d1%87«Ми пам’ятаємо кожного та бережемо спогади про тих, хто віддав життя в боротьбі з атомною катастрофою. Фестиваль є можливістю зустрітися старим друзям, поділитися спогадами та головне – передати пам’ять наступним поколінням. Колектив Служби порятунку щороку підтримує та відвідує цей захід. Слово «Чорнобиль» вкарбоване в кожне серце пожежного-рятувальника»,  — зазначив начальник Головного управління ДСНС області Андрій Кульбач.

Категория: Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: