Skip to content

Ринок нерухомості у Дніпрі завмер: що кажуть експерти

Ціни на нерухомість у Дніпрі останні півроку падають. Це пов’язано з тим, що попит дуже низький, каже експерт з нерухомості Сергій Логутенко. Для покупки люди шукають квартири і будинки у тих регіонах, де менше тривого і обстрілів, пише «Наше місто».

«Угод купівлі-продажу у Дніпрі наразі дуже мало, можна сказати, що ринку практично немає. Вартість визначається не ринком, а на особистій зустрічі продавця з потенційним покупцем. І ці домовленості епізодичні», – розповів фахівець.

В Україні наразі склалася унікальна ситуація на ринку нерухомості, коли Київ, Одеса, Харків, Дніпро, які традиційно тримали першість по вартості квадратних метрів, втратили свої позиції. Причина зрозуміла – війна, постійні обстріли, великий ризик втратити майно.

«Сьогодні люди шукають квартири в Івано-Франківську, Тернополі, Чернівцях, Ужгороді, Житомирі, а також в райцентрах і навіть селах на заході країни. Там до повномасштабного вторгнення нерухомість була недорогою, а тепер дуже піднялась. Наприклад, в Івано-Франківську 2 роки тому вартість квадратного метра в новобудові була 500-700 доларів, а зараз 1000 доларів і більше. В принципі, як і в Дніпрі. Тільки у нас треба ще знайти покупця, а в Івано-Франківську – нерухомість», – сказав Сергій Логутенко.

Читайте також: єОселя: хто в Дніпрі може придбати житло на пільгових умовах.

Категорія: Відео, Війна, Новини Дніпра, Тема дня

Позначки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: