Skip to content

ЕКСКЛЮЗИВ У Дніпрі помітили хижого жука-винищувача

У Дніпрі помітили хижого жука-винищувача

Стафілін довгоопушений – жук незвичайної зовнішності і надзвичайної ненажерливості. Активні хижаки не тільки дорослі комахи, а й личинки. Не жук, а справжній винищувач усієї дрібної живності. Про це повідомляє «Наше місто».

Короткі надкрила цього жука нагадують концертний фрак. Але делікатністю та інтелігентністю стафілін не вирізняються. Невблаганний агресор! Без жалю пожирає всіх, з ким може впоратися.

У Дніпрі помітили хижого жука-винищувача - Наше Місто

Таких жуків городяни у квітні неодноразово помічали в самому центрі Дніпра.

У Дніпрі помітили хижого жука-винищувача - Наше Місто

– Це дуже ненажерливий хижак, поширений у наших лісопосадках і не тільки в них, – зазначає Віктор Бригадиренко, доцент кафедри зоології та екології ДНУ. – Зазвичай представники цього сімейства віддають перевагу двокрилим, але цей жук їсть усе підряд. Навіть дрібних жужелиць, які теж є хижаками. Зжере і не поморщиться! Його надмірна ненаситність суттєво знижує біорізноманіття безхребетних.

Зауважимо, що стафілініди, або коротконадкрилі жуки – величезна за чисельністю видів родина жорсткокрилих. Вони легко визначаються за короткими надкрилами. До сімейства відносять понад 63 тисячі видів. Сотні стафілінід живуть на Дніпропетровщині. Стафілін довгоопушений –  один із найбільших представників нашої фауни. Його розміри сягають 2,5 сантиметрів.

Раніше ми писали про те, що неподалік від Дніпра знайшли середньоазіатську черепаху.

Фото автора та з відкритих джерел

Категорія: Новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: