Skip to content

Як легко керувати ФОП у смартфоні завдяки ПриватБанку

Як легко керувати ФОП у смартфоні завдяки ПриватБанку

ПриватБанк має колосальний досвід роботи з компаніями будь-якого розміру та з різних галузей і пропонує широкий спектр послуг, спеціально розроблених для того, щоб максимально спростити життя підприємцям. Особливу увагу банк приділяє розробці нових корисних сервісів для ФОП, аби стати для них не тільки надійним партнером, а й провідником у світі бізнесу.

Підприємці обирають ПриватБанк, тому що це:

1. Найширший на ринку функціонал для ФОП у додатку «Приват24 для бізнесу».

2. Безпека та надійність – «Приват24 для бізнесу» забезпечує високий рівень безпеки для фінансових операцій.

3. Швидка авторизація за допомогою біометрії або з допомогою особистого Приват24.

4. У додатку в будь-який момент можна випустити собі кваліфікований електронний підпис SmartID і підписувати всі потрібні операції.

5. Підприємцям з ПриватБанком легко, просто, зручно:

  • у офлайн бізнесі: приймати безготівкові оплати за товари та послуги через POS-термінал, застосунок «Термінал», QR-код або платіжний термінал;
  • у онлайн бізнесі: приймати платежі на вашому сайті, у соціальних мережах, мобільному додатку через інтернет-еквайринг LiqPay.

Крім того, для всіх видів бізнесу ПриватБанк подбав про безкоштовне та зручне рішення по фіскалізації готівкових та безготівкових операцій завдяки програмному РРО «Каса».

Як легко керувати ФОП у смартфоні завдяки ПриватБанку

Щоб показати, як легко керувати ФОП, маючи тільки смартфон та додаток «Приват24 для бізнесу», ПриватБанк в рамках проєкту фінансової грамотності «Агент 3700» на своєму офіційному YouTube-каналі створив серію спеціалізованих навчальних відео. Стендап-комік Антон Тимошенко в легкій та зрозумілій формі розказує про:

  • самостійне ведення ФОП;
  • оформлення щоквартальної звітності за лічені хвилини;
  • виставлення рахунку-фактури (інвойс);
  • генерування електронного підпису SmartID;
  • заповнення податкової декларації для ФОП;
  • проведення валютних операцій тощо.

На головному екрані додатку відображається інформація про Вас як фізичну особу-підприємця, про залишки коштів на поточних рахунках, курси валют та швидкий доступ до операції за допомогою ярликів послуг. Наприклад, податкова звітність, платежі собі на карту/рахунок, платежі за реквізитами, податкові платежі та ін. Ви можете самостійно налаштувати ярлики швидкого доступу до операції, які найчастіше виконуєте.

Для роботи в застосунку «Приват24 для бізнесу» Вам знадобиться електронний підпис SmartID. Щоб його отримати, слід увійти в налаштування (в правому верхньому куті головного екрану), обрати «Підпис SmartID» та натиснути «Згенерувати SmartID». Придумайте надійний пароль, дотримуючись підказок. І все, підпис створено! Для зручності додайте можливість біометричного використання підпису.

Далі розбираємось з інвойсом, або, говорячи простою мовою, виставленням рахунку-фактури. В одному з відеороликів «Агент 3700» про це доступно розповідає керівний партнер інноваційного парку UNIT.City Констянтин Євтушенко.

Інвойсингом користується більша половина українського бізнесу, бо це суттєвий прорив в теорії розрахунків. Коли підприємець створює свій рахунок, він автоматично і дуже швидко передається в додаток покупця, а йому надсилається пуш-повідомлення.

Як створити інвойс у додатку «Приват24 для бізнесу»:

  1. У лівому нижньому куті натискаємо «Послуги».
  2. Обираємо «Електронний документообіг».
  3. Натискаємо «Створити».

Вся інформація про постачальника, його найменування та ІПН, тобто всі Ваші реквізити, підтягуються автоматично. Залишилося тільки заповнити інші необхідні дані, підписати документ та надіслати його покупцю. Якщо ж саме Ви є отримувачем інвойса, то при його надходженні отримаєте пуш-повідомлення, і рахунок можна буде оплатити в один клік.

І зупинимося на ще одному зручному і надзвичайно легкому сервісі для ФОП. Це «Щоквартальна звітність за лічені хвилини».

Як заповнити податкову декларацію для ФОП у додатку «Приват24 для бізнесу»:

  • Заходите у меню «Послуги» та обираєте «Електронна звітність»;
  • Натискаєте «Створити» і обираєте необхідний звітний період;
  • Далі заповнюєте необхідні дані і підписуєте документ електронним підписом SmartID.

Після цих простих маніпуляцій Ваш звіт отримує статус «Надісланий» і буде відображатися в журналі «Електронної звітності». Відповідь від податкової надійде у вкладку «Квитанції». Після отримання позитивної квитанції документ отримує статус «Прийнято». Слід також знати, що розрахунок доходів за надходженнями на рахунки в ПриватБанк відбувається автоматично.

Оскільки «Електронна звітність» – це регулярний процес, для нього можна створити відповідний ярлик для швидкого доступу на головному екрані додатку.

Не всі готові створити ФОП саме через побоювання, що потрібно наймати бухгалтера, який би оформлював довідки, здавав звітності. Причому такого, якому можна довіряти. Завдяки додатку «Приват24 для бізнесу» є можливість спробувати працювати без штатного бухгалтера та позбавитися купи папірців. Тільки декілька хвилин часу і ваш улюблений смартфон. Бо бути ФОП з ПриватБанком дуже просто!

Категорія: Важливо, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: