Skip to content

Нова перемога «Сталі» і поразка «Дніпра»

Марианна Стец

Марианна Стец

В рамках 14-го туру чемпіонату України з футболу «Сталь» в Луцьку з мінімальним рахунком обіграла «Волинь», а «Дніпро» на рідному стадіоні поступився київському «Динамо».

Про це повідомляють у прес-службі облдержадміністрації.

_1_14785171152840-1c0c

Турнірна таблиця

«Дніпро» — «Динамо», 1-2 (Ротань, 25, п. — Бесєдін, 21, Сидорчук, 69)

«Дніпро»: Лунін, Адамюк, Сваток, Лопиренок, Влад, Кравченко, Політило (Когут, 68), Луньов (Близниченко, 78), Ротань, Вакулко, Довбік (Кожушко, 57)

«Динамо»: Рудько, Тимчик, Хачеріді, Віда, Антунеш, Риболовля, Циганков (Мораес, 74), Сидорчук, Буяльський (Гармаш, 59), Гонсалес (Ярмоленко, 59), Бесєдін

Попередження: Ротань, Лунін, Близниченко

Почнемо з поєдинку, який завершився в неділю ввечері в Дніпрі. Саме цього дня рівно 33 роки тому «Дніпро» з рахунком 4-2 обіграв московський «Спартак» і вперше в своїй історії став чемпіоном СРСР. Сьогодні ж «Дніпро» виявився в скрутному становищі, яке ще більше погіршилося після поразки динамівцям.

Протягом всього матчу ініціатива була в руках гостей, дніпряни ж грали другим номером і взагалі-то зі своїм завданням впоралися — програли не розгромно і навіть зуміли забити чинному чемпіону країни.

Але першими на 21-й хвилині після стандарту відзначилися кияни. Циганков виконав подачу штрафного з лівого флангу, а Бесєдін переправив головою м’яч у ворота Луніна. 0-1.

«Дніпро» відігрався через 4 хвилини. Все почалося з того, що Ротань відмінним пасом вивів Довбіка один на один з Рудько, нападник вдарив точно у воротаря, але атака не захлинулася, і другим темпом дніпряни змогли заробити пенальті — Сидорчук сфолив на Політило. Одинадцятиметровий впевнено реалізував капітан. 1-1.

Цей матч став 355-м для Руслана Ротаня в еліті українського футболу, і тепер він увійшов в ТОП-10 гвардійців чемпіонату України. Ротань провів 50 матчів у складі «Динамо» і 305 в складі «Дніпра», і за цим показником очолює рейтинг гвардійців дніпрян.

У другому таймі головний тренер «Динамо» Сергій Ребров кинув в бій Ярмоленка і Гармаша, але забити вдалося Сидорчуку. На 69-й хвилині він потужним ударом з-за меж штрафного відправив м’яч у «дев’ятку». Цього разу кіпер дніпрян був безсилий. 1-2.

Після забитого м’яча кияни зосередилися на збереженні рахунку, а «Дніпро» до серйозних моментів і облоги воріт гостей так і не дійшов. Наступний поєдинок підопічні Дмитра Михайленка проведуть на виїзді з полтавською «Ворсклою».

«Волинь» — «Сталь», 0-1 (Комваліус, 22, п.)

«Волинь»: Неділько, Романюк, Горопевшек, Шабанов, Шаповал, Логінов, Хомченко, Задерецкий (Никитюк, 65), Мемешев, Дудик (Ляшенко, 55, Деда, 88), Петров

«Сталь»: Паньків, Пашаєв, Іщенко, Стаменкович, Воронін, Каленчук, Гор Малакян (Карасюк, 83), Задерака (Дансо, 62), Едгар Малакян, Мисик, Комваліус (Карікарі, 76)

Попередження: Шабанов, Хомченко, Мисик, Воронін

Вилучення: Романюк, 52

Цей поєдинок в п’ятницю відкривав 14-й тур чемпіонату України. Судячи з усього, починає виходити із затяжної кризи «Сталь» з Кам’янського, яка відправлялася в Луцьк виключно за трьома очками.

Так і сталося. Єдиний гол в матчі на 22-й хвилині з пенальті забив Комваліус. Лучани могли відігратися в кінці першого тайму, але в одному з моментів їм не вистачило виконавської майстерності, а в іншому арбітр не призначив пенальті за гру рукою від Задерака.

Другий тайм пройшов у яскравій і цікавій боротьбі — забити могли як господарі, так і гості. Найнебезпечніше атакувала «Сталь», яка з 52-ї хвилини отримала чисельну перевагу — за фол останньої надії був вилучений Романюк.

Але до гола так і не дійшла. Підсумковий рахунок 0-1 на користь «сталеварів», які свій наступний матч в чемпіонаті України зіграють з київським «Динамо».

Категория: Новости здоровья Днепра

Метки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: