Skip to content

У Дніпрі мешканці замурували безпритульних котів у підвалі та отруїли

У Дніпрі мешканці замурували безпритульних котів у підвалі та отруїли

У житловому будинку на Лівому березі Дніпра склалася складна ситуація з безпритульними тваринами. Близько десяти котів знайшли прихисток у підвалі, що розділило сусідів на два табори. З одного боку, є люди, які небайдужі до долі тварин і регулярно їх підгодовують. Вони вважають, що коти мають право на життя та потребують допомоги. З іншого боку, інші мешканці будинку скаржаться на неприємний запах та антисанітарні умови, які виникли через проживання котів у підвалі. Деякі з них, на жаль, вдалися до жорстоких дій, отруївши тварин. Про інцидент дізнавалися журналісти ДніпроTV, – пише «Наше Місто».

Між мешканцями двох будинків на вулиці Решетилівській ось уже півтора року триває суперечка через безпритульних котів. У підвалі будинку №33 знайшли прихисток близько десяти тварин, яких підгодовують жінки з сусіднього будинку.

«У п’ятницю чоловік ішов на роботу та помітив, що котів немає. Хоча вранці вони завжди були та отримували їжу. І всі вікна підвалу були замуровані. Вони пустили мене в цей підвал і що я там виявила? Я виявила п’ятеро дорослих особин і четверо кошенят», – розповідає Наталія Кузнєцова, яка піклується про котів.

Наталія та Людмила, незважаючи на всі зусилля, змогли врятувати з підвалу лише одне кошеня. Маленькому пухнастику пощастило знайти нову родину, де він буде оточений любов’ю та турботою.На жаль, інших котів спіймати не вдалося. Як розповідає Людмила, їм все ж таки вдалося домогтися того, щоб ввечері два виходи з підвалу були відчинені. Це дає їм надію, що коти зможуть самостійно вийти та знайти їжу.

«Ледве домоглися, відкрили 2 дірки. Але річ у тому, що відкрили ті дірки, які вона сказала. Тож все одно немає доступу кошенят. Ні погодувати їх, ні випустити звідти», – обурюється Людмила Колоколова, яка піклується про котів.

Кошенята вибралися з підвалу через трубу, але її заповнили піною. За словами жінок, що це зробили, щоб запобігти пошкодженню обладнання тваринами. Тепер вони спускають їжу кошенятам на мотузці, і ті все з’їдають. Ба більше, хтось отруїв двох котів, які можуть вибиратися з підвалу.

«В середу стався кричущий випадок. Ми ввечері, коли вийшли годувати тварин, виявили мертвих котів, отруєних. Вони були біля будинку на галявині», – скаржиться Наталія Кузнєцова.

Голова правління ОСББ «РЕШЕТИЛІВСЬКА-33» у телефонній розмові зазначила, що сама шокована вбивством пухнастиків. Бо у неї теж є чотирилапі, яких обожнює.

«Якщо вони були отруєні, це не факт, що вони тут, біля нашого будинку були отруєні. Можливо, вони десь гуляли та прийшли сюди, бо тут їх годують та поять. Тому отруєння котів – це не до мене», – сказала вони.

Водночас деякі мешканці будинку незадоволені присутністю тварин у підвалі, хоча категорично засуджують отруєння котів. Вони вважають, що ті, хто хоче розводити котів, повинні тримати їх у своїх квартирах. Лідія, одна з цих мешканок, каже, що не кривдить котів, навіть приносить їм їжу, але не схвалює великої кількості хвостатих під своїм балконом.

Наталія написала заяву до поліції щодо отруєння тварин.

«Хочу звернутися до тих, хто писав мені на мій пост у Фейсбук відповіді, що я зводжу наклеп, я не маю фактів… є факти. Факт замурування тварин, є факт того, що кошенята досі в підвалі без їжі, без води і є факт того, що тварин отруїли. Нікого не звинувачую, але треба розібратися», – наголошує Наталія Кузнєцова.

Усі сторони конфлікту зійшлись на тому, що котів треба стерилізувати. Але спочатку їх треба відловити у великому підвалі.

Нагадаємо, раніше ми писали:  У Дніпрі нідерландські благодійники відкрили шпиталь для тварин, які постраждали через війну.

Читайте також: Перевізник не довіз собаку до власниці і вимагав гроші: експерти з Дніпра про те, як уникнути небезпеки для тварин.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: