Skip to content

Терор в Кирилівці на Азовському морі посилюється: окупанти привласнили всі бази відпочинку

Терор в Кирилівці на Азовському морі посилюється: окупанти привласнили всі бази відпочинку

Другий рік популярний серед мільйонів українців азовський курорт Кирилівка в Запорізькій області знаходиться в окупації. За цей час росіяни розграбували велику кількість готелів і баз відпочинку – від елітних до совдепівських. Здавалось би, куди далі. Проте їм недостатньо лишити людей голими і босими, вони продовжують націоналізацію майна. Наразі відомо, що вже майже всі об’єкти нерухомості відпочинкового направлення націоналізовані. Більш того, їхнє цільове призначенні змінено з туристичних на військові, повідомляє сайт «Наше місто» з посиланням на місцеві ЗМІ.

За інформацією голови територіальної громади Івана Малєєва, до окупованої Кирилівки приїжджає велика кількість російських військових, у тому числі й «вагнерівці». Вони мешкають на базах відпочинку. Щоби заселити загарбників, деяких людей навіть виселяють зі їх власних будинків. Окупанти заїжджають у селище, перебувають там певний час та їдуть. Він також зазначив, що мирним жителям дуже складно виїхати із селища. Тиск ворога на людей зріс.

 Терор в Кирилівці на Азовському морі посилюється - Наше Місто

Так зване Міністерство майнових та земельних відносин російської окупаційної влади опублікувало перелік із понад 1300 об’єктів, які окупаційна влада визнала «безгосподарним майном». Серед «націоналізованих» об’єктів: квартири, житлові будинки, машини, напівпричепи, магазини, мийки, недобудовані будівлі й навіть земельні ділянки сільськогосподарського призначення.

 Терор в Кирилівці на Азовському морі посилюється - Наше Місто
Ось такий сумний “сезон” в липні 2023 року

Крім того, у Кирилівці окупанти з автоматами масово грабують гостьові будинки і відбирають житло у місцевих.

Цікаво, що відбирання майна збіглося із завезенням нових підрозділів російської армії.

– Здебільшого за наводкою колаборантів рашисти ходять тими будинками, з яких власники виїхали на підконтрольну Україні територію або закордон, але поселили в себе батьків, знайомих. Вимагають документи на будинок і прописку. Якщо таких немає, то просто виселяють. Намагалися виселити батьків пожежного нашого, – розповідає житель Кирилівки.

Терор в Кирилівці на Азовському морі посилюється - Наше Місто
Навіть в центрі людей одиниці

– За минулі 2 тижні орки обчистили в Кирилівці 7 гостьових будинків на вулиці Жукової, Чарівна. Серед білого дня приїжджають на КаМАЗах з автоматами, тупо вибивають двері і виносять усе. Зрозуміло, що під розграбування потрапляють будинки тих, хто виїхав в Україну. Адреси зливає місцева влада, – повідомляють кириляни.

Наше Азовське море

Категорія: Війна, Новини Дніпра, Україна

Позначки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: