Skip to content

У Дніпрі перевірили проведення ремонту у будинку ОСББ за програмою співфінансування

У Дніпрі перевірили проведення ремонту у будинку ОСББ за програмою співфінансування

Сьогодні черговий по місту, Ткаченко Святослав, директор департаменту з питань самоорганізації населення Дніпровської міської ради, перевірив проведення капітального ремонту з утеплення фасаду у будинку ОСББ, – пише «Наше Місто» з посиланням на прес-службу міськради.

ОСББ «ГЛАДКОВА 35» – на шляху до енергомодернізації. Ще у 2021 році об’єднання подало заявку на утеплення фасаду за програмою “Велика термомодернізація”, яке не відбулось у зв’язку з повномасштабним вторгненням.

Оскільки підготовчі проєкти з утеплення були виконані ще до 24.02.2022, місто вирішило реалізувати такий ремонт, залучивши додаткове фінансування від міжнародних донорів – Європейського банку реконструкції та розвитку.

У Дніпрі перевірили проведення ремонту у будинку ОСББ за програмою співфінансування

27 березня були розпочаті ремонтні роботи по цьому будинку. Все відбувається з дотриманням ДБН, на будівельному майданчику постійно присутні представники департаменту, здійснюється технічний нагляд.

«У нас маленький будинок – 34 квартири і 1 нежитлове приміщення. Роботи з утеплення фасаду коштують дуже дорого, тож самостійно ми не назбирали б стільки коштів. До утеплення взимку в квартирах було до +10 градусів, у ванну кімнату і до туалету зайти були неможливо. Зараз утеплили лише дві стіни, але це вже значно відчувається» – ділиться голова ОСББ «ГЛАДКОВА 35» Лариса Галаган.

Загалом у 2024 році передбачено утеплення 5 будинків-ОСББ Дніпра.

У Дніпрі перевірили проведення ремонту у будинку ОСББ за програмою співфінансування
Фото: прес-служба міськради.

Крім цього, на Квартальній, 35 відбудеться не тільки утеплення фасаду, а й утеплення техповерху.

Ще в цьому році тут буде виконаний поточний ремонт покрівлі – вже за Програмою співфінансування. У 2023 році ОСББ вперше взяло участь у співфінансуванні, зробивши поточний ремонт електромереж.

Також в рамках інспектування черговий по місту перевірив облаштування укриття в будинку ОСББ «ІНЖЕНЕРНА,1». Це одне з пʼятьох обʼєднань, в якому цьогоріч відбувається утеплення фасаду за програмою «Велика термомодернізація». Крім цього, обʼєднання минулого року подало заявку на участь в Програмі співфінансування. Тут буде виконано облаштування укриття.

Роботи розпочались 8 квітня. На цьому етапі вже виконано 90% запланованого: демонтаж, шпаклювання та фарбування стін, прокладені електромережі, зроблена стяжка підлоги тощо. Ремонт буде завершений вже на наступному тижні. Тож, у травні укриття повноцінно прийматиме мешканців міста.

Нагадаємо, раніше ми писали, що у Дніпрі 85 % вікон у будинках ЖКГ, де стався вибух 2 квітня, вже встановили.

Читайте також: Ракетна атака на Дніпро: під час удару постраждала жінка.

Категорія: Важливо, Влада, Новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: