Skip to content

В Украине скоро пересчитают пенсии: кто получит надбавку

София Танченко

Новини Дніпра: В українців забиратимуть пенсії

В Україні незабаром перерахують пенсії. У зв’язку з цим певні категорії пенсіонерів будуть отримувати підвищені соцвиплати, передає “Наше місто” з посиланням на ПФУ.

Як зміняться пенсії з 1 жовтня

  • пенсіонерам, яким виповнилося від 70 до 75 років буде встановлено щомісячну компенсаційну доплату до пенсії у розмірі до 300 грн. Після встановлення такої виплати розмір пенсії не може перевищувати розміру середньої заробітної плати в Україні за 2020 рік, з якої сплачено страхові внески та яка враховується для обчислення пенсії — 10340,35 грн.
  • запроваджується додаткова гарантія пенсіонерам віком від 70 років і старшим, пенсію яким призначено відповідно до Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» та які мають страховий стаж: чоловіки — не менше 35 років, жінки — не менше 30 років. Мінімальний розмір їх пенсійної виплати не має бути менше 3000 грн. Тим, у кого розмір пенсійної виплати з урахуванням надбавок не досягає 3 000 гривень, встановлюватиметься доплата до пенсії в сумі, що не вистачає до зазначеного розміру.
  • зростуть мінімальні розміри «військових» пенсій по інвалідності: в залежності від групи інвалідності та військового звання — від 4396 грн до 6532,50 грн. Для інших – в залежності від групи інвалідності та звання — від 4186 грн до 5986,50 грн.

Категория: Важно, Новости Днепра, Украина

Метки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: