Чи то такий маркетинговий хід, чи наша дурна ментальність набивати холодильники про всяк випадок, але на ринках і в супермаркетах Дніпра вже відчувається передноворічний ажіотаж. Воно й зрозуміло — душа давно просить хоч якого-небудь свята.
Тож журналісти «НМ» пішли по магазинах, щоб подивитися і прицінитися, у яку копійку влетить нам найбюджетніший святковий стіл.
Ми підрахували, що при сьогоднішніх цінах на продукти, дешевше буде «сообразить» не на трьох, а на вісьмох, приготувавши страви, без яких ми не уявляємо новорічного столу. При цьому наші гаманці полиняють всього на 1351 гривню 50 копійок.
Олів’є — 178 грн:
— Варена ковбаса — 75 грн (0,5);
— Морква — 2грн (2 шт.);
— Картопля— 4 грн (5 шт.);
— Курячі яйця — 15 грн (5 шт.);
— Солоні огірки — 32 грн (1 баночка);
— Зелений горошок — 15 грн (1 баночка);
— Майонез — 20 грн;
— Петрушка — 5 грн (1 пучок).
Вінегрет — 54 грн:
— Картопля — 3 грн (4 шт.);
— Солоні огірки — 32 грн (1 банка);
— Зелений горошок — 15 грн (1 банка);
— Капуста — 2 грн;
— Олія для заправки — 2 грн.
Оселедець під шубою — 101 грн 50 коп.:
— Оселедець — 50 грн (0,5 кг);
— Курячі яйця — 12 грн (4 шт.);
— Морква — 2 грн (2 шт.);
— Бурячок — 3 грн (2 шт.);
— Картопля — 1грн50 коп. (2 шт.);
— Цибуля — 1 грн (2 шт.);
— Майонез — 20 грн.
— Холодець — 200 грн:
-М’ясо курки — 140 грн (2 кг);
— Свиняча рулька — 60 грн ( 1 кг);
— Желатин — 5 грн, овочі;
— Лавровий листочок — 5 грн.
Бутерброди —182 грн:
— Батон — 10 грн;
— Червона ікра — 150 грн;
— Масло вершкове — 22 грн.
Гаряча страва — 286 грн:
— Велика курка — 210 грн (3 кг);
— Картопля — 18 грн (3 кг.);
— Цибуля — 2 грн (4 шт.);
— Часник — 4 грн,
— Олія, зелень — 25 грн;
— Лимон для маринаду — 15 грн;
— Вершки для соусу — 12 грн.
Спиртне — 350 грн:
— Шампанське — 80 грн (1пляшка);
— Горілка — 180 грн (2 пляшки);
— Вино — 90 грн ( 1 пляшка).
Категория: Архив, Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра
Метки: Новости Днепра, Новый Год, Праздничный стол