Skip to content

Рятувальники провели тренування з порятунку на воді у зимовий період (ФОТО, ВІДЕО)

Людмила Гейко

Людмила Гейко

22 грудня 2016 року у Дніпрі, на Монастирському острові, на території аварійно-рятувальної частини на водних об’єктах аварійно-рятувального загону спеціального призначення Головного управління проведено тренування рятувальних сил на водних об’єктах за темою «Організація пошуку і рятування постраждалих у зимовий період на водоймах області».

Про це повідомили в прес-службі ГУ ДСНС України в Дніпропетровській області.

Дані тренування проводилися з метою відпрацювання питань взаємодії органів управління Головного управління і сил, які залучаються до оперативного реагування у разі виникнення надзвичайних ситуацій (подій) на водоймах області у зимовий період та перевірити оперативну готовність сил та засобів Головного управління до оперативного реагування на водоймах області. Практично відпрацьовувалось в реальних зимових умовах удосконалення методів та способів проведення пошуково-рятувальних, водолазних та інших невідкладних робіт при ліквідації наслідків надзвичайних (подій) на водоймах області.

Навчання проведено під керівництвом заступника начальника Головного управління з реагування на надзвичайні ситуації полковника служби цивільного захисту Шевченка Олександра Володимировича.

Проводячи аналіз загальної обстановки треба відмітити, що гідрографічна мережа басейну річці Дніпро в межах Дніпропетровської області представлена 291 річкою. В області знаходяться 95 водосховищ, 2930 ставків та 1235 озер. При цьому, порушення основних правил та заходів безпеки на льоду та воді нерідко призводить до нещасних випадків.

Аналіз даних про загибель людей на воді свідчить про те, що їх більша частина нещасних випадків трапляються під час відпочинку у небезпечних місцях, через невміння триматися на воді, при аварійних ситуаціях на гребних і моторних човнах, під час зимової рибалки, а також у період паводків, повеней та льодоходу.

На тренуваннях були організовані 3 навчальних місця в акваторії річки Дніпро. На першому учбовому місці особовий склад водолазного відділення провів рятування людини з ополонки за допомогою рятувальної мотузки та рятувального кругу. На другому навчальному місці – було проведено рятування людини з ополонки за допомогою надувного трапу. На третьому місці – рятування людини із застосуванням рятувального катеру.

Проводячи підсумки тренувань заступник начальника Головного управління Олександр Шевченко відмітив, що на тренуваннях було практично відпрацьовано одне з важливих питань, як удосконалення методу та способів проведення рятувальних, аварійних та інших невідкладних робіт при ліквідації наслідків надзвичайних подій та ситуацій на водоймах області.

Головним управління до навчань були залучені рятувальні плавзасоби, у тому числі  катер на повітряній подушці МАРС-700, та 20 рятувальників.

 

Категория: Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Метки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: