Skip to content

На житловому масиві Дніпра досі не було водопостачання та водовідведення. До кінця року вже буде (ФОТО)

Юлия Мухина

Юлия Мухина

_mg_0689

23 листопада очільник Дніпра Борис Філатов проінспектував будівництво систем водопостачання та водовідведення на житловому масиві «Чаплі» (Самарський район). На появу таких необхідних елементів комфортного життя мешканці житлового масиву чекали понад 60 років. Завершити спорудження колекторів та насосних станцій планують вже до кінця року.

Про це повідомили в прес-службі Дніпровьскої міськради.

_mg_0554

«Ця проблема завжди була системною. Вперше за всю історію селища міська влада звернула увагу на ж/м «Чаплі». За підсумками будівельних робіт, близько 3 тис. мешканців навколишніх будинків і приватного сектора користуватимуться центральним водопостачанням та каналізацією», – сказав мер Дніпра.

Під час свого візиту на ж/м «Чаплі» Борис Філатов поспілкувався з місцевими мешканцями. Вони мали до міського очільника безліч запитань та пропозицій, адже раніше чаплівці жодного разу не бачили керівництво міста на своїх вулицях.

_mg_0601

На вул. Ялиновій, що у ж/м «Чаплі», розташовано 16 двоповерхових багатоквартирних будинків. Систем водопостачання та водовідведення тут не було з часу заснування житлового масиву. Питну воду місцевим мешканцям комунальні служби міста привозять спецавтотранспортом 5 разів на тиждень. Через десятиліття обіцянок зрушити ситуацію з мертвої точки вдалося лише нинішньому очільникові міста Борису Філатову.

_mg_0616

На початку листопада в «Чаплях» розпочали будівництво водопровідної мережі. Коли роботи закінчать, водою будуть забезпечені всі мешканці вул. Ялинової, а також прилеглих вул. Акацієвої, Тюльпанової, Нектарної та Любимівської. Крім того, на вул. Ялиновій триває будівництво каналізаційної системи. Після добудови вона збиратиме стічні води від житлової забудови 2-поверхових багатоквартирних будинків, а потім перекачуватиме стоки в каналізаційний колектор на вул. Кольській, що в ж/м «Придніпровськ». Для збору і транспортування стоків каналізацію укомплектують самопливним колектором, перекачувальною каналізаційною насосною станцією і напірним колектором.

Очільник Дніпра Борис Філатов зауважив: будівництво систем водопостачання та водовідведення на ж/м «Чаплі» перебуває під його особистим контролем.

«Наразі я задоволений перебігом робіт та їхньою якістю. Вже в новому році приїду та перевірю, як закінчили об’єкт. Також проведу зустріч з мешканцями ж/м «Чаплі» щодо погодження технічних умов для індивідуальних підключень кожного двору і будинку до водних мереж», – додав мер.

_mg_0730

Для вирішення проблем містян одного з віддалених районів Дніпра міський бюджет передбачив близько 18 млн грн. Виділення коштів стало можливим завдяки програмі мера Бориса Філатова «Місто без окраїн». Голова Самарського району Юрій Федько каже, що для людей – це справді історична подія. За його словами, таке будівництво зменшує витрати чаплівців на воду та дозволяє встановити в їхніх квартирах лічильники.

«Цю проблему обіцяли вирішити всі. Та серйозно за неї ніхто не брався. До сьогодні», – підкреслив Юрій Федько.

Нагадаємо, цьогоріч мешканцям п’яти вулиць ж/м «Чаплі» відремонтували вуличне освітлення. Тепер ходити тут увечері безпечно. Також прочищено дренажний канал відведення поверхневих вод у районі вул. Маршала Гречка.

Категория: ЖКХ, Новости Днепра

Метки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: