Skip to content

У Дніпрі відбувся масштабний турнір з карате DNIPRO OPEN

Марианна Стец

Марианна Стец

1aВ рамках програми Бориса Філатова «Дніпро – спортивна столиця» відбувся масштабний турнір з карате DNIPRO OPEN, який зібрав понад 500 учасників з усієї країни.

Про це повідомляють у прес-службі міської ради.

— Проводити такі змагання – велика честь для міста. Адже в Дніпрі турнір такого масштабу відбувається вперше. Ми хочемо, щоб DNIPRO OPEN проводився щорічно, а Дніпро став столицею карате. Коли до нас звернулися організатори, ми із задоволенням забезпечили їх усім необхідним, щоб спортсмени почували себе комфортно, а турнір пройшов на найвищому рівні, – зазначив заступник міського голови Олександр Шикуленко.

На турнір з’їхалися найкращі спортсмени з різних областей України. Всього було представлено 29 клубів. Змагання проводилися за правилами Всесвітньої федерації карате у розділах ката (виконання формальних вправ) і куміте (поєдинки).

— Спортивне карате увійшло до програми Олімпійських ігор у Токіо у 2020 році. Цей турнір – рейтинговий, тому результати спортсменів на DNIPRO OPEN враховуватимуться при формуванні збірної України з карате. Крім того, такі змагання дадуть великий поштовх для розвитку карате в Дніпрі, – зазначив голова Дніпропетровської обласної федерації карате Володимир Вілянський.

Спеціальним гостем заходу став токієць Хітоші Касуя – один з керівників Всесвітньої федерації карате Шотокан (WSKF), семиразовий чемпіон світу, володар 9 дану з карате. Напередодні змагань він провів семінар для спортсменів та оцінив досягнення українських каратистів на самому турнірі.

— Мене радує і організація турніру, і спаринги учасників. Крім того, дуже важливо, що карате став олімпійським видом спорту. Коли я раніше виступав, я мріяв про це. І тепер українська збірна має всі шанси потрапити на Олімпійські ігри в Токіо, але для цього, звісно ж, треба дуже багато тренуватися, – сказав Хітоші Касуя.

Категория: Новости здоровья Днепра

Метки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: