Skip to content

У Дніпрі презентують новий гостросюжетний роман про Іловайську трагедію

Марианна Стец

Марианна Стец

_1_14767097812240-145a20 жовтня о 19.00 відбудеться презентація роману сумського письменника Євгена Положія «5 секунд, 5 днів». Цей твір є продовженням «Іловайська». Тут описані події, які трапилися з героями до війни, під час Іловайської трагедії та після АТО.

У четвер автор розкаже, як народжувалася книга, хто є прототипом персонажів і чому сюжет розгортається навколо цифри 5.

Головний герой усе життя прагне справедливості. Коли на Сході країни розпочалася війна, за покликом серця йде на фронт. Там потрапляє в «Іловайський котел». Був важко поранений, але вижив. Після тривалого лікування вирішує, що виконав громадянський обов’язок перед країною. Вдома адаптується до мирного життя. Але стикається з іншою реальністю: його бойовий побратим почав займатися рекетом. І тут головний герой постає перед вибором…

За словами письменника, роман символічний: сюжетні лінії побудовані навколо цифри п’ять.

— 5 секунд треба порахувати пораненому солдатові, аби збагнути, чи вижив він. 5 днів потрібно, щоб на війні вийти з оточення. 5 років вистачить, щоб побачити, чого варті народні обранці. А потім – крок у вічність, – тлумачить символізм роману автор.

В основі сюжету – реальна історія бійця батальйону «Кривбас». Книга україномовна, обсяг – майже 200 сторінок.

На літературному вечорі можна буде придбати роман за ціною видавництва, також на читачів чекають спілкування з автором, фотосесія й автографи. Родзинка творчого четверга – зустріч з АТОшниками, які стали прототипами книжних героїв.

Презентація пригодницько-психологічного романувідбудеться 20 жовтня о 19.00 у конференц-залі Дніпропетровської ОДА за адресою: пр. О.Поля, 1, 3-й поверх. Вхід вільний. Реєстрація обов’язкова.

Категория: Новости Днепра, Новости Культуры Днепра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: