Якщо 2015-го у магазинах міста за 100-грамову пасочку просили 3,60-4,90, то цього року за неї просять від 5,60 та 6,60 до 7,85. У пошуках прийнятного для покупців балансу виробники розширили асортимент цих кулінарних виробів. Причому не тільки за критеріями ціни та якості, а ще й ваги.
Вперше цього року між 100- та 200-грамовими на прилавках стоять пасочки вагою 130, 150, 175 та навіть 180 грамів. Ще одне ноу-хау цього року – розділити 200-грамовий шмат тіста на 50-грамові, випекти аж чотири крихітні пасочки, наліпити на них різнокольорову присипку, покласти у один пакет та перев’язати його жовто-блакитною стрічечкою. Коштує такий набір лише 15,75, а вистачить (за сподіваннями виробників) на чотирьох.
Найдорожча 400-грамова випічка обійдеться від 22,90 до 29,90. Це поки що максимальна ціна, а от буде вона рости чи навпаки, — то покаже попит.
Але цього року, схоже, ще більше дніпропетровців пектимуть паски самі. Тож борошно купують зараз великими упаковками – від 7,65 за кіло, яйця – кількома десятками від 95 копійок за штучку. Паперові формочки для випіканння – добре промаслені , вкриті спеціальним шаром, що втримує тісто, та ще й з різнобарвними візерунками – від 2,50 за найменшу до 16,99 за набір з трьох-чотирьох штук. Присипка – від 3,50 за найдешевший пакуночок найпростішої, до 89,90 за найкрасивішу – з різнокольоровими фігурками качечок, зайчиків, сердечок та ще багато чого. Декоративні наліпки на пасхальні яйця – від 2,50 за 5 штук. Пасхальний рушник – від 15,99 до майже 20.
Великодній кошик з натуральної лози – від 45 гривень за крихітний «на одну паску» до 145 гривень за такий, що й ковбаса поміститься.