Skip to content

У Дніпрі триває підготовка до великого освітнього фестивалю Dnipro Education City 2024

У Дніпрі триває підготовка до великого освітнього фестивалю Dnipro Education City 2024 - Наше Місто

Вже на цих вихідних у Дніпрі відбудеться традиційний фестиваль професій Dnipro Education City 2024. Заходи заплановані на 11 та 12 травня у парку імені Т. Шевченка. Учасники фестивалю – представники всіх навчальних закладів міста, що надають вищу, передвищу та професійну освіту. Черговий по місту Євген Хорошилов перевірив, як триває підготовка до фестивалю, – пише «Наше Місто» з посиланням на прес-службу міськради.

Освітні заклади на фестивалі будуть інформувати абітурієнтів про спеціальності, які можна у них здобути. Кожен старатиметься залучити максимальну увагу до своєї презентації. Наприклад, Український державний університет науки і технологій підготував демонстрацію, присвячену використанню штучного інтелекту.

Ольга Рижова, проректорка з науково-педагогічної роботи УДУНТ, зазначає, що цей фестиваль є дуже корисним як для абітурієнтів, так і для закладів освіти. Абітурієнти мають можливість особисто спілкуватися з представниками закладів та викладачами, отримати більше інформації про різні спеціальності, що допомагає їм зробити вибір майбутньої професії. Також захід дає можливість привернути більше студентів.

«Цей рік для нас особливий. Ми попрацювали над нашим брендом, зробили новий логотип університету, нові банери. Але головна родзинка нашої цьогорічної участі – згенерований штучним інтелектом ролик про правила вступу, як розраховується конкурсний бал тощо», – зазначила Ольга Рижова, проректорка з науково-педагогічної роботи УДУНТ.

Євген Хорошилов, заступник директора департаменту – начальник управління культури департаменту гуманітарної політики Дніпровської міськради, відзначає, що крім активної підготовки закладу до участі у фестивалі професій, спостерігається гармонійний перебіг навчального процесу у змішаній формі. Нові інноваційні розробки привернуть увагу майбутніх студентів. Він також додає, що цей університет, який пропонує навчання за близько 60 спеціальностями, є дійсно потужним. Навчатися в Дніпрі – престижно, це фактично європейський рівень.

Також черговий по місту перевірив підготовку до заходу у Державному професійно-технічному навчальному закладі «Дніпровський регіональний центр професійно-технічної освіти».  На цьогорічному фестивалі вакансій планують зробити акцент на своїх будівельних спеціальностях.

«Професії будівельного напрямку зараз дуже актуальні, адже потрібно буде відбудовувати Україну. Ми вже це потихеньку робимо. До того ж зараз активно триває будівництво фортифікаційних споруд. В нас є спеціальність монтажник систем утеплення будівель. Ці спеціалісти можуть утеплювати фортифікаційні споруди. Тому зараз ці всі спеціалісти затребувані і потрібні, тож гадаю, абітурієнти будуть активно розглядати наш заклад для вступу», – каже Надія Іволжатова, заступниця директора з навчально-виховної роботи Державного професійно-технічного навчального закладу «Дніпровський регіональний центр професійно-технічної освіти».

Нагадаємо, раніше ми писали: Вступна кампанія-2024: які нові спеціальності з’являться у вишах Дніпра.

Читайте також: Навчання в університетах Дніпра 2024: скільки коштує та яку спеціальність обрати.

Категорія: Новини Дніпра, Освіта, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: