Skip to content

Басейн, фізична реабілітація та ерготерапія: як лікують маленьких пацієнтів у 6-й дитячій лікарні Дніпра

Як працює відділення реабілітації та відновного лікування

У Дніпрі в оновленій Міській дитячій клінічній лікарні №6 працює відділення реабілітації та відновного лікування. Лікарня повністю безбар’єрна та доступна для маломобільних пацієнтів, облаштована тактильними плитками, табличками зі шрифтом Брайля, мнемосхемами. Тут є все необхідне обладнання для реабілітації дітей, басейн, фізична та ерготерапія. Лікарі створюють умови, аби у пацієнтів був хороший настрій, а процедури їх не лякали. Як працює відділення реабілітації та відновного лікування – читайте в матеріалі «Наше місто» з посиланням на ДніпрoTV.

Оновлена дитяча лікарня відчинила свої двері 18 грудня 2023 року. Тут лікуються пацієнти  віком від 1 місяця до 18 років.

У 6-річного Івана діагноз ДЦП, Спастична диплегія. Лікарню він відвідує з 3-х місячного віку. Хоча стрейчинг Івану не подобається, а от вправи в басейні – залюбки. Басейн обладнано спеціальною підсвіткою, в залежності від кольору світла – заспокоює або тонізує.

У відділенні є 2 напрями роботи: фізична та ерготерапія. Пані Олеся Уварова займається саме фізичною терапією.

Ерготерапевт лікарні Анна Осташко. Вона працює над тим, аби дитина могла максимально забезпечити себе у самообслуговуванні. На заняттях вони, наприклад, готують млинці.

У відділенні лікарі як правило не носять білі халати, натомість у багатьох можна помітити подібний аксесуар на голові. Це для того, аби тут не було атмосфери класичної лікарні, якої часто бояться діти. У віддленні все організовано таким чином, аби у маленьких пацієнтів був хороший настрій, а процедури їх не лякали.

Діти тут лікуються амбулаторно та у стаціонарі. Після завершення лікування якщо для адаптивного періоду пацієнтам потрібні милиці, або крісло колісне – тут їх можуть безкоштовно надати на необхідний період, потім обладнання повертають до лікарні.

Раніше ми писали, як працює одне з найкраще оснащених відділень лікарні швидкої допомоги Дніпра.

Категорія: Важливо, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: