Skip to content

ЕКСКЛЮЗИВ Замовлення є до серпня: як вчителі гімназії з Дніпра допомагають захисникам України

Зараз  багато дніпрян займаються волонтерством, у тому числі і працівники навчальних закладів. Серед них – педагогічний колектив дніпровської гімназії № 128.  Про це «Нашому місту» повідомила Світлана Хорішко, вчитель української мови та літератури.

-Ми працюємо з восьмої ранку до шостої вечора, – розповідає Світлана Андріївна. – Зараз робимо маскувальні сітки, матеріал для яких купляємо власним коштом. А ще нам допомагають спонсори та батьки наших учнів. Взимку ми робили окопні свічки, до цієї роботи були залучені не тільки вчителі, а й школярі. А ще збирали кошти на дрони, турнікети,  посилки зі смаколиками та предметами гігієни для наших захисників. Брали участь у аукціоні для допомоги армії, надаючи вироби з петриківським розписом. Замовлень на сітки дуже багато. Особисто я планую продовжувати плести їх і влітку, під час відпустки.

Світлана Хорішко відповідає у 128-й гімназії за зв’язок з волонтерами. Через неї педагоги отримують інформацію щодо потреб військових, на які треба швидко реагувати. Вже зараз замовлення розписані до серпня. Крім вчителів, сітки у цьому навчальному закладі також плетуть його колишні співробітники, які  вже на пенсії, а також технічний персонал, бібліотекари. Загалом до залучено біля 50 людей. Директор 128-ї гімназії Павло Чорнобай також бере активну участь у цьому процесі

-Звісно, не всі займаються волонтерством систематично – люди роблять це, коли в них є така можливість, – зазначає Світлана Хорішко. – Але завжди працюють хоча б дві-три людини. Одні ріжуть тканину, інші плетуть сітки.  Діти роблять малюнки та пишуть листи нашим захисникам. А у відповідь хлопці з фронту передали нам вже три прапори. Незабаром ми хочемо відкрити у нашій гімназії Кімнату Незламності, де будуть розміщені ці та інші предмети.

Серед тих, кому вже неодноразово допомагали педагоги 128-ї гімназії, 93-тя окрема механізована бригада «Холодний Яр», 128-ма бригада ТРО, а також підрозділи ППО. Тож Світлана Хорішко закликає містян приєднуватись до волонтерського руху з плетіння сіток.  Для того, щоб дізнатись докладну інформацію, телефонуйте Світлані Андріївні за номером 097 506 14 83.

Фото з архіву Світлани Хорішко.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, як вчитель історії з Дніпра встав на захист країни.

Категорія: Важливо, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: