Skip to content

ЕКСКЛЮЗИВ Квітнева погода у Дніпрі побила історичні температурні рекорди

Квітнева погода у Дніпрі побила історичні температурні рекорди

У квітні-місяці в окремі дні температура повітря зі знаком «плюс» побила історичні максимуми. Як відмічають синоптики, на початку місяця погода була характерна не для квітня, а для червня. Однак найближчими днями ситуація може змінитися, – пише «Наше Місто».

Квітень у Дніпрі видався надзвичайно теплим. За словами начальника регіонального центру з гідрометеорології Василя Гринчака, середньодобова температура перевищила норму на 8-14 градусів. Як до прикладу, наприкінці минулого тижня середня температура становила +21 градус тепла. Така висока температура відповідає кінцю червня місяця, але аж ніяк не квітня.

«Це аномальне тепло. Абсолютні максимуми температури повітря ми перекрили 1, 2 і 11 квітня – це справжні температурні рекорди», – каже Василь Гринчак.

При цьому, він додає, що середньодобова температура понад +10 градусів тепла прийшла ще 8 березня. Хоча середня дата такої температури в минулі роки – 15 квітня. Таким чином, через аномальне тепло, вегетація теплолюбивих культур почалася на 3 тижні раніше, ніж зазвичай.

«Середньодобова температура через +15 означає перехід від весни до літа. У цьому році найраніша дата, коли середньодобова температура становила такий показник – 7 квітня. При цьому середня дата початку літа – 15 травня», – каже синоптик.

Таким чином майже на місяць від середніх строків у нас почалося літо. Така аномальна температура викликана надходженням жаркого повітря з Африки на територію Європи.

Нагадаємо, раніше ми писали: Останній теплий день: у Дніпрі підуть дощі і вдарять заморозки.

Читайте також: Дітям в Україні нададуть безкоштовний відпочинок: хто отримає путівку.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: