Skip to content

Пішов з кінного спорту аби захищати країну: історія військового з ТрО Дніпра

Пішов з кінного спорту аби захищати країну: історія військового з ТрО Дніпра

Один з військових 128-ї окремої бригади ТрО – Ярослав. У мирному житті він був професійним жокеєм та мав чимало нагород. Проте, коли почалася широкомасштабна війна чоловік вирішив змінити рід діяльності та стати на захист країни, – передає «Наше Місто» з посиланням на публікацію бригади.

Ярослав – професійний жокей, який народився у сім’ї, де всі працювали з конями. Від самого дитинства він був занурений у кінно-спортивну сферу – він приєднався до кінної школи у віці 7 років. Його успіхи на змаганнях та нагороди говорять про неабиякий професіоналізм та талант у цій справі. професіоналізм. Ярослав не лише виступав та тренувався, а також з великою любов’ю виховував молодих коней, аби передати свою палку любов до цього виду спорту дітям, які приходили до кінної школи.

У лютому 2022 року чоловік продовжував готуватися до нових змагань, аж поки 24 лютого не почалася широкомасштабна війна. Звичайно, як і більшість українців, Ярослав не думав, що піде воювати. Але він розумів, що якщо ворог дійде до його рідного Дніпра, то чоловік вже ніколи не зможе проводити заняття та брати участь у змаганнях. Так чоловік вирішив приєднатися до новоствореної 128-ї бригади територіальної оборони, аби захищати Батьківщину.

Через півтора місяця після приєднання до бригади, підрозділ Ярослава вийшов на позиції. Вступивши у бій, Ярослав та його побратими зіткнулися з тяжкими умовами військових дій. Тоді ще не було потужних навчальних центрів, не було полігонів, на яких бійці відстрілювали тисячі патронів і працювали з досвідченими інструкторами, як це відбувається зараз. Не було радіостанцій і планшетів з мапами, а було блукання по темних лісосмугах, де бійці, щоб не загубити один одного, трималися за довгу мотузку. Були важкі обстріли і бої.

Найтяжчим боєм став момент атаки російських військ, коли Ярослав та його товариші мужньо відстоювали свої позиції. Довгий важкий бій, в якому ворог, попри чисельну і технічну перевагу, спочатку зупиняється, його танки і БМП починають горіти, а вцілілі залишки піхоти тікають від вчорашніх вчителів, водіїв, шахтарів і єдиного на десятки кілометрів навколо жокея. Цей бій став випробуванням, що переконало їх у тому, що зловісного ворога можна перемогти.

Нагадаємо, раніше ми писали історію колишнього бджоляра, який пішов на війну та врятував чотирьох побратимів з-під обстрілів.

Категорія: Війна, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: