Skip to content

ЕКСКЛЮЗИВ Електронний сурдоперекладач: унікальний сервіс для людей з вадами слуху працює у Дніпрі

У Дніпрі в міських Управліннях соціального захисту населення функціонує сучасна система спілкування з людьми, що мають вади слуху. Спеціальні планшети з перекладачем жестової мови роблять комунікацію доступнішою та комфортнішою для обох сторін. Журналісти «Наше місто» бачили на власні очі, як це працює.

Дніпрянка Марина Совєтова має вади слуху. У жінки дві донечки, які також погано чують і спілкуються жестовою мовою. Сьогодні вона прийшла до Прозорого офісу щоб оформити адресну допомогу на дітей.

Увійшовши до будівлі, Марина звернулась до працівника офісу, який надав планшет зі спеціальною програмою. На екрані з’являється сурдоперекладач, який в режимі онлайн «перекладає» мову жестів на слова, і навпаки.

«Я вже другий раз користуюсь цією послугою, це дуже зручно. Такий планшет – потрібна річ для людей, які не чують. Мені допомогли, я поспілкувалась зі спеціалістом із задоволенням, ми добре розуміли одне одного. Дуже швидко оформили допомогу», – сказала Марина Совєтова.

Ці планшети мають комплексне програмне забезпечення «Connect PRO». Мова йде про цілодобовий зв’язок з єдином кол-центром перекладачів жестової мови. І працівники Прозорого офісу і відвідувачі з вадами слуху дуже вдячні за таку можливість, адже раніше їм було важко знайти спільну мову.

«Вже 5 років поспіль в управліннях соціального захисту населення є такі планшети. Це дуже зручно, адже раніше особи з вадами слуху тривалий час пояснювали співробітникам Управління причини свого звернення. А з цими планшетами все зрозуміло. Людина з вадами вільно почувається у суспільстві. А нашим спеціалістам стало легше вести прийом, адже вони відразу розуміють одне одного», – повідомила начальниця відділу прийому громадян Лівобережного управління соціального захисту населення по АНД району Катерина Нефьодова.

У Прозорому офісі повідомили, що протягом минулого року до них звернулось понад 50 осіб з вадами слуху, які скористались унікальними можливостями цього сервісу.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, кому з ВПО автоматично продовжать допомогу у Дніпрі.

Фото Валерія Кравченка.

Категорія: Інтерв'ю, Новини Дніпра, Новини здоров'я Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: