Skip to content

ЕКСКЛЮЗИВ Виплати ВПО: кому автоматично продовжать допомогу у Дніпрі

Виплата допомоги на проживання всім вимушеним переселенцям, яким вона була призначена до 1 лютого, автоматично продовжена до 1 березня. Про це повідомила начальниця відділу прийому громадян по Новокодацькому району Правобережного управління соціального захисту населення ДМР Наталія Прокопенко, пише «Наше місто».

За її словами, ще 6 місяців виплати на проживання гарантовано отримуватимуть певні категорії ВПО.

«Допомогу буде подовжено автоматично особам з інвалідністю першої та другої груп, дітям з інвалідністю, пенсіонерам, розмір пенсії яких не перевищує 9444 гривні, батькам- вихователям, прийомним батькам, дітям, позбавленим батьківського піклування або дітям-сиротам», – підкреслила Наталія Прокопенко.

Вона додала, що деякі категорії ВПО матимуть право на отримання допомоги тільки після подання нової заяви до УСЗН.

«Допомога буде призначатися родинам ВПО, де є непрацююча особа працездатного віку, яка доглядає за дитиною віком до 14 років, або якщо в сім’ї виховується троє і більше дітей віком до 18 років. І така родина проживає в зоні активних чи можливих бойових дій. Родини з дітьми до 14 років, які проживають в умовно безпечних регіонах України, але у дитсадках або у школах, що розташовані на території територіальної громади, на якій проживає така сім’я, відсутні місця у закладі або навчання проводиться онлайн (повністю або частково). Родини, де один із членів сім’ї доглядає за особою з інвалідністю I групи або дитиною з інвалідністю віком до 18 років, або особою з інвалідністю I чи II групи внаслідок психічного розладу, або особою, яка досягла 80-річного віку, або за тяжкохворою дитиною», – повідомила Наталія Прокопенко.

Також одна з основних умов для отримання допомоги родинами, в яких є особи працездатного віку – їхнє працевлаштування. Вплине на нарахування виплат і наявність в сім’ї дітей, що навчаються.

«Допомога може бути подовжена на шестимісячний термін у разі, якщо людина працевлаштована або перебуває на обліку у центрі зайнятості. У подальшому допомога буде призначатися за заявою на дітей, які відвідують школи, дитсадки, заклади професійної та вищої освіти. Також за заявою може призначатися допомога, якщо за нею звернуться вагітні жінки, термін вагітності яких перевищує 30 тижнів. Для цього необхідно звернутися до УСЗН», – сказала Наталія Прокопенко.

Потрібно надати паспорт, ідентифікаційний код, довідку ВПО та за можливості довідку з місця навчання або роботи. Наталія Прокопенко додала, що обов’язково будуть враховувати матеріальний стан ВПО. Головне, щоб дохід на одного члена сім’ї не перевищував 9 тисяч 444 гривні на одну людину.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, як ВПО у Дніпрі отримати компенсацію від держави.

Категорія: Влада, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: