Skip to content

Провали на дорогах у Дніпрі: чому «гуляє» асфальт і чи його ремонтуватимуть

Ксенія Куземко

Провалля у Дніпрі: причини та чи можливий ремонт під час війни

На вулицях Дніпра іноді утворюються провали, але їх не можуть усунути. На період військового стану всі поточні ремонти проїзних частин призупинили. Про це повідомляє кореспондент “Наше місто” з посиланням на DniproTV.

«Через неможливість оплати всіх видів робіт Державною казначейською службою України ці роботи на сьогодні довелось призупинити і навіть виникла заборгованість на понад 23 млн грн. Один із прикладів провалля, яке, на жаль, ми не можемо усунути – перехрестя вул. Старокозацької та вул. Андрія Фабра. На сьогодні ця частина огороджена, аби запобігти аварійній ситуації», – зазначив начальник управління інфраструктури департаменту благоустрою та інфраструктури ДМР Дмитро Коробов.

Провалля у Дніпрі: причини та чи можливий ремонт під час війни

Він також додав: «Загалом подібні провалля можуть виникати через промисловий характер міста, є багато покинутих та неробочих мереж, які не позначені на топографічних картах. Ще один вагомий фактор – збільшення кількості опадів: через зволоження ґрунту виникають порожнини та утворюються просадки, провали асфальтового покриття».

На сьогодні у Дніпрі ліквідовують тільки ті провалля, які утворились через пошкодження каналізаційних, водопровідних та зливових мереж. Один з таких прикладів – вулиця Короленка.

«Фахівці виявили, що там пошкодилась каналізаційна мережа. Наразі ми все виправили і готуємо ділянку до асфальтування. На сьогодні заявки щодо будь-яких провалів отримує наше підприємство, фахівці виїжджають на місце та проводять обстеження мереж. Далі – якщо це провалля сталось через пошкоджені каналізаційні або водопровідні мережі, то спочатку ми ліквідуємо поломку і вже потім асфальтуємо. Ці роботи проводить КП «Дніпроводоканал» ДМР власним коштом та коштом підрядних компаній», – зазначив начальник інспекції контролю за ремонтами експлуатаційних мереж КП «Дніпроводоканал» ДМР Сергій Ченчевич.

Категорія: Важливо, Відео, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: