Skip to content

Вони битимуться за Україну у Ріо!

Людмила Гейко

Людмила Гейко

Андрій Говоров

За олімпійців Дніпропетровської обласної школи вищої спортивної майстерності вболіватимемо у Бразилії

Іван Довгодько

Іван Довгодько
Іван Довгодько

Народився 15 січня 1989 року.

Заслужений майстер спорту України з академічного веслування.

Виборов ліцензію на право участі у ХХХІ літніх Олімпійських іграх і виступатиме у складі четвірки парної.

Котигорошко на човні

Колись Іван Довгодько зізнався, що йому подобається цей український казковий персонаж. Спортсмен сподівається, що у Ріо він разом з трьома партнерами також здолає усі перешкоди і накотить на фініш як треба. Заздалегідь говорити про медалі спортсмени не люблять. Іван теж має власні забобони, проте у готовності не сумнівається. Головними ж ворогами вважає не суперників, а травми. А ще майже двометровий атлет нагадує про найбільший подразник у справі: «Терпіти не можу програвати». Є велике сподівання, що цей стан у Бразилії Ванчо, як ласкаво називають його друзі, пережити не доведеться. Є й ще одна надія. Запеклому кіноману Довгодьку близькі персонажі Сільвестра Сталлоне. А герої Слая завжди досягають мети, бо у вогні не горять і у човні не тонуть.

Анастасія Коженкова

Анастасия Коженкова
Анастасия Коженкова

Народилася 19 лютого1986 року.

Заслужений майстер спорту України з академічного веслування.

Виборола ліцензію на право участі в ХХХІ літніх Олімпійських іграх 2016 року на ліцензійній регаті 2016 року. Планує взяти участь в Олімпіаді у складі жіночої четвірки парної.

Повторити лондонський тріумф

Саме таке побажання я адресую справжній майстрині веслування Анастасії Коженковій. Пам’ятаю, як чотири роки тому вітав її і партнерок по команді після перемоги на Олімпіаді-2012 у Лондоні. Був зачарований гідністю та стриманістю чемпіонки. Ніякої зірковості, проте сила характеру відчувалася через жіночу принадність спортсменки, далекої від звичного уявлення про «дівчину з веслом». Затамувавши подих, слідкував за боротьбою Насті з новим екіпажем за олімпійську ліцензію. Завдяки досвіду дніпрянки наша четвірка була у бронзових призерах на Кубку світу в італійському Варезе і на Євро у німецькому Бранденбурзі. Та вирішальною стала боротьба у Люцерні, де українкам не можна було опинитися нижче другого місця. Коженкова з дівчатами впоралася, залишивши далеко позаду конкуренток з Нової Зеландії.

Ганна ТітімецьТитимец

Народилася 5 вересня 1989 року.

Майстер спорту України міжнародного класу з легкої атлетики.

Виборола ліцензію на право участі у ХХХІ літніх Олімпійських іграх 2016 року у Ріо-де-Жанейро за нормативами ІААФ у 2015 році.

Вид бігу, який поважають чоловіки

Спитайте будь-якого фахівця з легкої атлетики, і він годинами буде розповідати про складність бігу з бар’єрами. Та армійка Тітімець з Павлограда сміливо кинула виклик перешкодам на цій і без того непростій дистанції завдовжки у коло арени. Піднялася на п’єдестал на змаганнях у Дакарі, де спекотний клімат мало поступається бразильському. Представництво суперниць у Ріо буде серйозне, та досвіду нашій Ганнусі теж не займати. Чекатимемо гідного виступу з вірою та надією.

Андрій Говоров

Андрій Говоров
Андрій Говоров

Народився 10 квітня 1992 року.

Майстер спорту України міжнародного класу з плавання.

Виборов ліцензію на право участі у ХХХІ літніх Олімпійських іграх-2016 у Ріо-де-Жанейро за підсумками чемпіонату світу 2015 року. Має взяти участь в Олімпіаді на дистанції 50 метрів вільним стилем.

Підтвердити заявку на олімпійське «золото»!

Король водних доріжок з Дніпра тепер чотириразовий чемпіон Європи! У травні на континентальному Євро у Лондоні Андрій переміг на дистанції 50 метрів батерфляєм. Він здобув серйозну психологічну перевагу над головними конкурентами у форматі олімпійського басейну завдовжки 50 метрів. І конкуренти зрозуміли: тепер ніщо не завадить українцю Говорову повторити переможний досвід у Ріо. Залишилося не програти самому собі. Та подібних непорозумінь за нашим чемпіоном не водиться. Андрій загалом людина напрочуд врівноважена, якою і має бути переможець. А ще за нього будуть вболівати багато юних плавців, які дуже поважають свого кумира. Андрій Говоров давно дбає про молодь, шукаючи собі гідну зміну для перемог на світових змаганнях.

Наталія Кальниш

Наталія Кальниш
Наталія Кальниш

Народилася 2 липня 1974 року.

Заслужений майстер спорту України з кульової стрільби.

Здобула ліцензію на право участі у ХХХІ літніх Олімпійських іграх-2016 у Ріо-де-Жанейро за підсумками чемпіонату світу 2015 року.

П’ять – число щасливе

Як біжить час… У 1999 році я вітав Наталю з золотою нагородою чемпіонату Європи. Тоді вона ще не переїхала з Кривого Рогу до нашого міста. Та тепер майстер влучно стріляти з усіх положень справжня дніпрянка. І нагород різного гатунку має з півсотні, з яких 35 медалей міжнародного рівня. В Ріо буде вже п’ята Олімпіада для спортсменки. Найбільшим досягненням до цього було восьме місце на Іграх-2004 в Афінах. Дуже хочеться побажати, щоб Фортуна на цей раз посміхнулася настійливій Наталії. Досвід планетарних досягнень вона має: українка Кальниш — рекордсменка світу у вправі МВ-5 у стрільбі лежачи, стоячи та з коліна з малокаліберної гвинтівки.

Артем Блошенко

Народився 1 лютого 1985 року.

Майстер спорту України міжнародного класу з дзюдо.

Виборов ліцензію на право участі у ХХХІ літніх Олімпійських іграх 2016 року у Ріо-де-Жанейро за підсумками світового рейтингу. Планує взяти участь в Олімпіаді у ваговій категорії до 100 кг.

Суперники пам’ятають про Гавану

Артем Блошенко
Артем Блошенко

Олімпійський рік Артем розпочав феєрично: на кубинському татамі наш дзюдоїст змітав візаві зі свого шляху. Особливо ефектною була чиста перемога у фіналі Гран-прі Гавани над німцем Карлом – Річардом Фреєм. Публіка була у захваті від чистого переможного кидка українця! Тоді вже ніхто не сумнівався, що після берегів Карибського моря Блошенко у серпні відвідає місто біля всесвітньо відомої Копакабани. До рейтингу Артема додалося одразу триста балів. Гріють наші сподівання і загалом його стабільні виступи на інших змаганнях, які передували олімпійському турніру дзюдо. Наставники Віталій Харламов та Петро Кудрявцев теж вірять, що їхній вихованець під час олімпійських сутичок буде у найкращому тонусі.

Богдан Нікішин

Богдан Нікішин
Богдан Нікішин

Народився 29 травня 1980 року.

Заслужений майстер спорту України з фехтування.

Має ліцензію на право участі в ХХХІ літніх Олімпійських іграх 2016 року у Ріо-де-Жанейро за підсумками світового рейтингу. Планує взяти участь в Олімпіаді в особисто-командних змаганнях зі шпаги.

Усі поважають і бояться українців

Цей вислів належить нашому головному мушкетеру Богдану Нікішину. Справжній майстер шпаги збирається підкорити олімпійську вершину, і є достатня впевненість, що, принаймні, без медалі він з Ріо не повернеться. Впертість у досягненні мети відзначає і тренер Нікішина Ольга Маркіна: «У нього вдача максималіста, працювати з Богданом непросто, але цікаво». Він не вважає перемоги навіть над законодавцями зброї французами сенсаційними. Богдан Нікішин: «Так, вони світові лідери за рейтингом. Але ми їх перемогли, і вони це знають. На Олімпіаді нам цілком під силу кинути рукавичку будь-якій команді, і нехай вони спробують зупинити українців на шляху до успіху».

Марія Улітіна

Марія Улітіна
Марія Улітіна

Народилася 5 листопада 1991 року.

Майстер спорту України міжнародного класу з бадмінтону.

Виборола ліцензію на право участі в ХХХІ літніх Олімпійських іграх 2016 року у Ріо-де-Жанейро за підсумками світового рейтингу.

Приборкувачка волана до бою готова

Зовсім не забобонна Марія Улітіна говорить про омріяне: «Я давно прагнула потрапити на Олімпіаду, проте цей мінімум мене не задовольнить. Головне — вірити і боротися з усіх сил. Хочу гідно представити Дніпро і Україну на піку спортивної кар’єри та повернутися з Ріо з нагородою». Тренер Вікторія Семенюта відзначає саме вміння Марії витримати тиск суперників. Інакше не можна, серед головних опонентів — суцільні представники Азії, тож маєш бути енергійним. Марія повідомила, що готувалася старанно, а крім бадмінтону, на тренуваннях грала у баскетбол і футбол. Вірю, що красуня виступить краще за наших футболістів на Євро у Франції. Попри те, що у Бразилії в серпні зійдуться біля сорока кращих майстрів світового бадмінтону.

Ігор СУХОВИЙ

Категория: Новости здоровья Днепра

Метки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: