Гепатит, дизентерія і холера можуть припливти з водою

Юлия Бабенко
    -

 Про правила, які допоможуть уникнути захворювань, які передаються з допомогою води розповів головний лікар обласного центра здоровя Юрій Корягін.

 — З початком літнього сезону збільшується ризик захворювань, фактором передачі яких є вода, — наголосив він. – А це: вірусний гепатит А, дизентерія, холера, гострі кишкові інфекції, лептоспіроз. Хвороботворні мікроби здатні протягом місяця і навіть більше жити і розмножуватися у воді. Щоб попередити зараження, необхідно дотримуватися наступних правил.

  • Воду для приготування їжі і господарських потреб брати тільки з перевірених вододжерел.
  • Не пити воду з водопроводу, призначеного для технічних потреб.
  • При заміських прогулянках мати з собою достатній індивідуальний запас питної води.
  • Не пити воду з випадкових та неперевірених водо джерел.
  • Купатися тільки в спеціально відведених місцях.
  • Не купатися в непроточних водоймах, у  несанкціонованих місцях, не заковтувати воду під час купання.
  • Мити руки з милом, особливо перед їжею і приготуванням їжі, після повернення з вулиці, користування туалетом.
  • Запобігати проникненню комах та тварин до приміщень, де відбувається приготування їжі та зберігаються продукти харчування.
  • Овочі, фрукти, ягоди ретельно мити в проточній воді, обдавати окропом.
  • Не вживати в їжу продукти, доброякісність яких викликає сумнів.
  • Уникати контактів з особами, які мають ознаки інфекційного захворювання.

При появі симптомів захворювання (підвищення температури тіла, головний біль, інтоксикація, блювання, рідкі випорожнення, біль у животі, висипання на шкірі тощо) своєчасно звертатися за медичною допомогою.

Увага! Для знешкодження вірусів воду бажано кип’ятити не менше 15 хвилин.

Юлія Бабенко, фото автора.

Читайте все новости по теме «Коронавирус Днепр» на сайте «Наше Місто»

Ещё больше новостей после рекламного блока. Смотрите ниже 

Поделиться: