Skip to content

Незвично, але дуже смачно: рецепт печінковго паштету зі смородиновим соусом від Клопотенка

София Танченко

Р печінковго паштету зі смородиновим соусом - Наше Мисто

Для приготування паштету потрібна тільки печінка та цибуля для соковитості, решта – політ фантазії. Хочете, додайте моркву, будь-які гриби, солодкий перець, баклажани чи селеру. Все залежить від ваших вподобань.

Рецепт печінковго паштету зі смородиновим соусом

Інгредієнти

для паштету:

500 г курячої печінки
150 мл вершків 33%
70 мл коньяку
100 г вершкового масла 82,5%
1 середня цибуля
1-2 зубчики часнику
2-3 гілочки чебрецю
2 ст. л. соняшникової олії
сіль та перець за смаком

для соусу:

500 г чорної смородини
250 г цукру
4 ст. л. води
дрібка чорного меленого перцю
дрібка солі
гарбузове насіння (для подачі)

Приготування

Підготуйте печінку. Візьміть 500 г і зачистіть від плівок та жиру, помийте в друшляку і залиште в ньому, щоб вся вода стекла..

Очистіть цибулю і часник. Наріжте дуже дрібно. Розігрійте пательню з 50 г вершкового масла 82,5% і 2 ст. л. олії. Обсмажте овочі до м’якості та прозорості цибулі. Після цього додайте 2-3 гілочки чебрецю і дрібку солі.

Викладіть печінку на пательню та смажте до готовності, періодично помішуючи.

Влийте 70 мл коньяку, зачекайте 2-3 хвилини, щоб випарився і зніміть з вогню. Залиште остигати. На цьому етапі може бути зовсім небагато соку і це нормально.

Заберіть гілочки чебрецю, а печінку перекладіть у чашу блендера. Додайте спочатку 100 мл вершків 33%, 50 г вершкового масла, що залишилося, чорний мелений перець і сіль за смаком. Перебийте у блендері до стану крему. Якщо виходить суха консистенція, у вас є 50 мл вершків. Додавайте їх порційно, щоб не зробити паштет рідким. Перекладіть його у форму та поставте в холодильник для стабілізації.

Зробіть соус. У сотейнику змішайте 500 г чорної смородини та 250 г цукру. Ви можете використовувати заморожену ягоду. Додайте 4 ст. л. води та варіть протягом 10 хвилин. Всипте дрібку чорного меленого перцю та солі, перемішайте і проваріть ще 1 хвилину. Орієнтуйтесь на консистенцію. Якщо дуже рідка, варіть ще, поки трошки не загусне. Потім перебийте блендером до однорідного стану.

Подавайте охолоджений паштет із соусом окремо або разом. Посипте зверху гарбузовим насінням (за бажанням).

Смачного!

Категория: Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра, Украина

Метки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: