Skip to content

Книжки, кіно та інтернет: які послуги зробили безкоштовними для українців

Ткач Анастасия

Книжки, кіно та інтернет:: які послуги зробили безкоштовними для українців

Українські мобільні оператори, стрімінги, онлайн-магазини та сайти відкривають українцям безкоштовний доступ до своїх сервісів. Мобільні оператори допомагають українським біженцям зв’язуватися зі своїми близькими, які залишилися в Україні, а книгарні та сайти подбали про українців з дітьми та безкоштовно надають їм доступ до дитячих казок. Про це повідомив журналіст «Наше Місто. Афиша Днепра».

Телебачення

  • Телевізор Vodafone дозволяє безкоштовно та без реєстрації дивитися українські канали у разі втрати телесигналу.

Vodafone TV дає вільний доступ до каналів UA: Перший, ICTV, 1+1, 5 канал, Новий канал, Прямий канал, Інтер, ТРК «Україна», РАДА, ТРК Київ, Україна 24, Еспресо ТВ, 24, НТН, К1, Enter-фільм, UA: Культура, UA: Київ, Zoom TV, Індіго ТВ, СТБ, ТЕТ, К2, М1, Мега, Pixel, XSport, НЛО ТВ, 2+2, ПлюсПлюс.

Інтернет і мобільний зв’язок

Київстар  повідомив, що домашній інтернет працюватиме навіть у тих абонентів, які не поповнили свій рахунок. Як і раніше, таким людям надходитимуть SMS-повідомлення про необхідність поповнити рахунок, але не варто звертати на них увагу. Проте інтернет може працювати на зниженій швидкості через екстрену ситуацію.

Для своїх абонентів передоплати:

  • скасував комісію у рамках послуги «Екстра гроші», завдяки якій можна замовити додаткові гроші на свій рахунок, а повернути пізніше;
  • зробив доступними дзвінки в мережі всім абонентам передоплати навіть без оплаченого пакету послуг за їх тарифом.

Для абонентів контрактної та корпоративної форми обслуговування оператор удвічі збільшує кредитні ліміти у їх тарифах на строк до 2 місяців. Абоненти, у яких не підключено послугу кредитних лімітів, можуть замовити мікрокредитування. Для користувачів фіксованих послуг (інтернет, телефонія та передачі даних) Київстар продовжує термін оплати рахунку на 30 днів.

Абоненти, які вже перебувають або виїжджають до Польщі, Румунії, Угорщини, Словаччини та Молдови, отримають 100 грн для зв’язку в роумінгу. Кошти діятимуть 30 днів. У абонентів «Київстару» у роумінгу також не списуються мегабайти в 10 додатках, серед них: Viber, Facebook Messenger, Telegram та WhatsApp.

Vodafone повідомив, що компанія зробила відстрочку платежу до 15 березня 2022 р. для клієнтів малого та середнього бізнесу, кредитні ліміти на 90 днів для абонентів контрактної форми обслуговування, у планах нарахування в онлайн-режимі 1000 хвилин та 10 ГБ інтернету всім своїм клієнтам, у яких у протягом наступних кількох днів з 24 лютого буде недостатній баланс для здійснення дзвінків та використання інтернету.

Для абонентів за кордоном компанія надає:

  • перше безкоштовне підключення для всіх клієнтів, що опинилися в Польщі, до послуги «Доступний роумінг», що надає 400 МБ мобільного інтернету та 60 хвилин для всіх дзвінків до України та номерів у країні перебування;
  • SIM-карти на пунктах перетину з Румунією, з безкоштовними вихідними дзвінками в українські мережі, необмеженими хвилинами та SMS у мережі Orange Romania, 2000 національними та міжнародними хвилинами на стаціонарні або національні SMS, з яких 300 хвилин або SMS також є міжнародними на мобільних телефонах ЄС , 6 ГБ національних даних та 60 ГБ національних даних у бонус;
  • безкоштовні передоплачені SIM-картки у Словаччині з 10 ГБ інтернету та 2 євро депозитом.

Lifecell оголосив про те, що всі абоненти отримають 5 ГБ та 30 хвилин на мобільні та стаціонарні номери по Україні. Справжні вони будуть протягом 30 днів.

Абонентам Lifecell, які працюють у сферах медицини, а також військовим – налічується 10 000 хвилин для дзвінків на всі номери по Україні та 10 000 ГБ до 31.05.2022. Український оператор безкоштовно нарахував своїм клієнтам, які виїхали з України, 1 ГБ мобільного трафіку та 10 хвилин для дзвінків на телефонні номери в Україні. Скористатися цими послугами можуть абоненти Lifecell, які знаходяться у Молдові, Румунії, Польщі, Угорщині та Словаччині протягом 30 днів. Оператор також дозволив своїм клієнтам, які перебувають в Україні, щодня безкоштовно спілкуватися в мережі Lifecell до 60 хвилин (ці хвилини для дзвінків доповнять хвилини, включені до тарифних планів).

Фільми

Українська компанія «MEGOGO» відкрила для всіх безкоштовний доступ до фільмів, серіалів, мультфільмів та аудіоказок у своєму онлайн-сервісі. Про своє рішення компанія повідомила на офіційній сторінці у Facebook. Посилання з добірками для перегляду безкоштовного контенту: мультикифільмисеріали. Також сервіс Megogo зробив безкоштовним весь футбольний контент.

Книги

  • Український книжний інтернет-магазин Yakaboo відкрив безкоштовний доступ до читання книг та прослуховування аудіокниг у мобільному додатку, повідомляється на його сторінці у Facebook. Завантажити програму можна в App Store або Google Play.
  • «Видавництво Старого Лева» теж вирішило підтримати тих українців, котрі опинилися вдома з дітьми, тому виклало кілька електронних книг у вільний доступ. Завантажити їх можна за цією посиланням. Також у видавництві пропонують переглянути десятки відео, на яких автори читають для малечі фрагменти своїх книг.
  • Актори та студенти КНУТКіТ ім. Карпенка-Карого створили телеграм-канал «Павлуша та Ява», де публікують аудіофайли казок. Їх можна завантажити заздалегідь та прослуховувати офлайн за потреби.

Категория: Афиша, Война, Новости Днепра

Метки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: