Skip to content

Україні для розвитку і укріплення суб’єктності потрібен чималий ресурс — Павло Хазан

Україні для розвитку і укріплення суб’єктності потрібен чималий ресурс - Павло Хазан

Депутат Дніпропетровської обласної ради від «Пропозиції» взяв участь у засіданні ПРОпозиціонери Клубу, присвяченому Дню дипломатичної служби України. Він озвучив власні пропозиції щодо посилення їхньої ролі для завершення українсько-російської війни.

Питання дипломатії, особливо під час війни, яку розв’язала Росія проти України, – один з найважливіших сегментів в нашому спілкуванні зі світом і в врегулюванні конфлікту, зазначив Павло Хазан. На його погляд, українські дипломати – це переважно фахівці високого ґатунку, які дуже ретельно виконують свою роботу. Навіть попри помилки, яких припускаються як колишній, так і нинішній Президенти України. Але ключова проблема та, що ворог не визнає суб’єктності України.

«Щоб підсилити і укріпити нашу суб’єктність ми маємо в рази збільшити ресурси на те, щоб бути помітною на міжнародній арені – на телебаченні, на радіо, в засобах масової інформації, в подкастах, в Інтернеті. Бо нині їх настільки мало, що навіть висококласний дипломат не може повноцінно здійснювати свої функції. А ворог – Російська Федерація – витрачає в рази більше, ніж витрачає Україна, на свій промоушен за кордоном. Влада має це нарешті зрозуміти. До того ж, йдеться не тільки про роботу дипломатів. Слід говорити і про наше кіно, і про участь в міжнародних виставках, присутність в науковому, технологічному, учбовому процесі – у всіх сферах життя, які підкріплюватимуть нашу позицію і формувати суб’єктність України», – зауважив депутат-пропозиціонер.

Він також вказав на необхідність підвищувати дипломатичний рівень Президенту України. Адже відповідно до Конституції саме він є відповідальним за зовнішню політику держави.

Категория: Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Метки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: