Skip to content

Ініціатива «1000 грн за вакцинацію» політично та медійно безсенсовна – пропозиціонер Іван Васючков

Депутат-пропозиціонер з Дніпра взяв участь в черговому засіданні ПРОпозиціонери Клубу. Тема дискусії “Як витратити Вовину 1000?”. Йдеться про програму Президента щодо популяризації вакцинації проти COVID-19. Іван Васючков провів аналогію з відповідними ініціативами в Дніпрі і розповів, чому прямі та приховані цілі цієї ідеї Володимира Зеленського марні.

Найперше, незрозуміла основна її ціль, заявив депутат Дніпровської міськради. Мовляв, якщо мета – мотивувати людей йти вакцинуватися, то який сенс роздавати гроші тим, хто це вже давно зробив? На його думку, це слід було робити набагато раніше, як, приміром в Дніпрі.

“Наш міський голова і співзасновник партії “Пропозиція” Борис Філатов ще у вересні, до впровадження всіх заборон і обмежень для невакцинованих громадян, мотивував дніпрян йти робити щеплення через видачу безкоштовних проїзних на електротранспорт та квитків у кінотеатр. І це мало позитивний ефект. Тепер щодо інших аспектів – медійного і політичного. На мій погляд, це напівпровальна і безсенсовна історія. У старших людей, які не користуються цифровими технологіями, це викликатиме лише роздратування. До того ж, навіть у порівнянні з “Юліною тисячею” у 2008 році (програма Юлії Тимошенко з виплати компенсацій вкладникам колишнього Ощадбанку СРСР – ред.) нинішня сума в доларовому еквіваленті нікчемна. Молодше покоління про цю ідею Зеленського теж дуже швидко забуде. Між тим, з держбюджету на неї піде 8 мільярдів гривень”, – нагадав Іван Васючков.

Він також додав, що серйозний сплеск рівня захворюваності та смертності через коронавірус цієї осені і так змусив багатьох українців задуматися над вакцинацією. А от для затятих антиванцинаторів 1000 гривень не є переконливим аргументом робити щеплення, додав він.

Нагадаємо, засновники партії “Пропозиція” від початку пандемії неодноразово власним прикладом закликали українців вакцинуватися і на місцевому рівні ініціювали різні заходи, аби спонукати до цього людей.

Категория: Новости Днепра, Новости политики Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Метки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: