Skip to content

У Дніпрі перевірили будинки для людей похилого віку

У Дніпрі перевірили будинки для людей похилого віку

У Дніпрі наприкінці січня розпочалися посилені перевірки притулків для людей похилого віку. Імпульсом для цього стала трагедія у харківському будинку для стареньких. Аби запобігти подібному у Дніпрі, департамент громадського порядку і цивільного захисту Дніпровської міської ради взяв на себе координацію різних служб і відомств, що виконують такі перевірки.

«Перевірялися місця, де надаються соціальні послуги з розміщення та проживання літніх осіб, реабілітаційні центри. До міжвідомчої робочої групи увійшли працівники поліції, ДСНС, департаменту соціального захисту населення, інспекції з питань зайнятості населення та Держпродспоживслужби», – зазначив заступник директора департаменту громадського порядку та цивільного захисту ДМР Максим Джихур.

У Дніпрі перевірили будинки для людей похилого віку

Як повідомив Роман Дорош, заступник начальника Дніпровського районного управління Нацполіції України у Дніпропетровській області, станом на 22 лютого було перевірено 66 закладів: 54 реабілітаційних центри для алко- та наркозалежних, 8 будинків для людей похилого віку та 4 пансіонати.

«Найбільш поширеним порушенням стала відсутність реєстру надавача соціальних послуг. За цими фактами було складено адмінпротоколи. Також було порушено одне кримінальне провадження за ст. 146 ККУ «Незаконне позбавлення волі або викрадення людини», зараз проводяться слідчі дії, проведено низку обшуків у цьому закладі», – зазначив представник поліції.

У свою чергу начальник відділу забезпечення заходів із запобігання надзвичайним ситуаціям у м. Дніпрі ГУ ДСНС в області Данило Білоножко розповів, що у перевірених закладах найчастіше порушення пов’язані з шляхами евакуації:

«Це облаштування шляхів евакуації займистими матеріалами, відсутність аварійного освітлення, захаращення шляхів предметами, а також закриття евакуаційних виходів на замки, які важко відчиняються. Також були виявлені об’єкти без автоматичної пожежної сигналізації. Це грубе порушення, яке може призвести до закриття закладу».

У Дніпрі перевірили будинки для людей похилого віку

Представники громадської ради при Дніпровській міській раді також взяли участь у перевірках.

«Лихо, яке відбулося у Харкові, сколихнуло усю Україну. Це показало, що питанням безпеки у будинках для літніх людей потрібно опікуватися. Громадськість дуже підтримує те, що у Дніпрі проводяться профілактичні перевірки, аби запобігти трагедії», – зазначив Геннадій Грищенко, заступник голови громадської ради при ДМР.

У Дніпрі перевірили будинки для людей похилого віку

Водночас у громадській раді зазначають: питання безпеки у будинках для літніх людей передусім повинно лобіюватися на державному рівні

«За такими соціальними закладами обов’язково повинен бути контроль. Для цього має бути державна програма, бо вирішити на місцевому рівні це неможливо через величезну вартість. Не усі літні люди мають родичів, які б могли доглядати за ними, тож піклуватися про них повинна держава», – додала голова комітету громадської ради при ДМР з питань охорони здоров’я Лариса Бабіч.

У Дніпрі перевірили будинки для людей похилого віку

Категория: Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Метки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: