Skip to content

З 25 березня Дніпро прокидатиметься раніше на годину

Кристина Гришанова

Кристина Гришанова

З 25 березня Дніпро прокидатиметься раніше на годину. Новости Днепра

Вже цієї неділі, 25 березня, Україна переходить на літній час. Про це журналіст «НМ» дізнався на сайті Мінекономрозвитку.

-25 березня 2018 року о 3 (третій) годині за київським часом запроваджується літній час. В ніч з суботи на неділю годинникову стрілку потрібно перевести на 1 (одну) годину вперед.

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 13 травня 1996 року № 509 «Про порядок обчислення часу на території України» з урахуванням порядку обчислення часу, що діє в країнах Європи з 1996 року, Уряд України постановив запровадити на території України такий порядок обчислення часу: час другого часового поясу (київський час) з переведенням щорічно годинникової стрілки в останню неділю березня о 3 годині на 1 годину вперед і в останню неділю жовтня о 4 годині на 1 годину назад, — йдеться у повідомлені.

“Літній” і “зимовий” порядок обчислення часу вперше був запроваджений у Великій Британії в 1908 році для економії та більш раціонального розподілу електроенергії впродовж доби. В Україні перехід на зимовий час і назад регулярно здійснювався з 1981 року. Наразі понад 110 країн світу двічі на рік переводять годинники на годину вперед або назад.

Категория: Архив, Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Метки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: